Μιχαηλίδου: «Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ελεγχθεί όλες οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων»

360

«Στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ασφαλείς τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, αξιοποιούμε με μεθοδικότητα τρία πολύ σημαντικά όπλα», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο “Olympia Forum Ι”, που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα “Πατρίς” και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η υφυπουργός, «πρώτον, θεσπίσαμε νέα αυστηρότερα πρωτόκολλα, στα οποία προβλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια, τόσο τα προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία των δομών, όσο και ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων».

Μάλιστα, επεσήμανε, ότι «σε περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων έχουμε προβλέψει ακόμη και για την αντικατάσταση προσωπικού στις μονάδες που θα απαιτηθεί».

«Δεύτερον», συνέχισε, «σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή, αλλά και τις αρμόδιες περιφέρειες, διενεργούμε συνεχείς ελέγχους για την τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί».

«Ο σκοπός των ελέγχων αυτών», όπως είπε, «είναι κατ΄ αρχήν προληπτικός και ήδη διαπιστώνουμε υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης, καθώς οι παραβάσεις που εντοπίζονται αφορούν μικρό ποσοστό και φυσικά όπου διαπιστώνονται παραβάσεις επιβάλλονται άμεσα τα νέα αυξημένα πρόστιμα».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ