Μήνυμα του ΜέΡΑ 25 για την επέτειο της ήττας του ναζισμού

386

Το ΜέΡΑ25 σε μήνυμά του για τα 75 χρόνια από την συντριβή του ναζισμού, τονίζει ότι «τιμά τα εκατομμύρια των νεκρών του Κόκκινου Στρατού, της Εθνικής Αντίστασης και όλων όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Αντιφασιστική Νίκη» .

Στο μήνυμα επισημαίνεται ότι «η σημερινή μέρα, όσο κι αν το κατεστημένο της ΕΕ προσπαθεί να την “αναθεωρήσει” δεν συνιστά τη “μέρα της Ευρώπης” λόγω της διακήρυξης του Σουμάν, αλλά τη μέρα των λαών της Ευρώπης που απελευθερώθηκαν από τον φασισμό και τον ναζισμό, την μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών».

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει επίσης ότι:

«Συμπληρώνονται σήμερα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945 οπότε και η Ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μετά την νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού ακόμα και εντός του Βερολίνου. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ολοκληρωνόταν αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και την πολεμική μηχανή του Χίτλερ οριστικά ηττημένη. Η κόκκινη σημαία κυμάτιζε πλέον στο Ράιχσταγκ και η Ευρωπαϊκή ήπειρος αλλά και ο κόσμος σύσσωμος μετρούσαν τις πληγές τους από έναν καθ’ όλα καταστροφικό πόλεμο, με την ΕΣΣΔ να έχει υποστεί πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρών..

Ιδιαίτερη συμβολή στην νίκη αυτή είχε και ο αγώνας του ελληνικού λαού, με την Εθνική Αντίσταση στις πρώτες τάξεις της οποίας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ έδωσαν τη διαρκή μάχη του λαού μας με ηρωισμό και αυταπάρνηση έναντι των κατακτητών και των εγχώριων συνεργών τους.

Όπως ακριβώς έγραφε και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ: «Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερο από ό,τι μπορεί ποτέ να πληρώσει».

Το μήνυμα της 9ης Μάη έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και στις μέρες μας, όπου μετά από τις σύγχρονες “δεκαετίες του 1930” των καπιταλιστικών κρίσεων (είτε αυτής του 2008 είτε και της σύγχρονης μετά τον κορονοϊό) με την ακροδεξιά, τον ρατσισμός και το νεοφασισμός “ανθούν” στην Ευρώπη και όχι μόνο, θυμίζοντας μας πόσο επίκαιρο και άσβεστο είναι το μήνυμα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Από την Ελλάδα με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής μέχρι τη Γερμανία με την “Εναλλακτική για τη Γερμανία” και αλλού, το μήνυμα παραμένει ένα: Ποτέ ξανά φασισμός».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ