Μηταράκης: Θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο

449

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τις κλειστές δομές προσφύγων/μεταναστών αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του τοποθέτησης ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε μέσω του Alpha, στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, ότι «οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο θα κλείσουν», ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα λειτουργούν αυτές, τονίζοντας πως «βράδυ δεν θα βγαίνει κανείς» από τις δομές που θα δημιουργηθούν.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, βασικός στόχος μας είναι να μειώσουμε τις ροές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Η επίταξη είναι ένα μέτρο εκτάκτου ανάγκης», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μηταράκης, κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές κινήσεις στο προσφυγικό.

Με τον αρμόδιο υπουργό στα θέματα μετανάστευσης να σημειώνει για το σχέδιο των επιτάξεων: «Είναι δεδομένο, έχει συζητηθεί με τις τοπικές κοινωνίες. Κάποια στιγμή έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητούσε όλος ο κόσμος: “Δώστε λύση”». Όπως υπογράμμισε, για τους ιδιοκτήτες γης που θα δημιουργηθούν τα κέντρα αυτά, «θα επιδοτηθούν για τρία χρόνια» και θα πληρωθούν οι αντίστοιχου χρόνου αποζημιώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ