Μόρια: Στους δρόμους κοιμήθηκαν χιλιάδες αιτούντες άσυλο

355

Στον δρόμο πέρασαν τη νύχτα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μετά την καταστροφή υποδομών και σκηνών από φωτιές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Το πρωί, κατά μήκος του δρόμου από τη Μόρια προς τον περιφερειακό και έως το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, υπήρχαν πρόσφυγες και μετανάστες –ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κατά το ίδιο μέσο, το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν ομάδα ατόμων να κινηθεί προς το κέντρο της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, εκδηλώθηκε νέα φωτιά στη Μόρια. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξέσπασε στον περιμετρικό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε σημείο όπου βρίσκονταν σκηνές.

Σε πλοία και σκηνές θα φιλοξενηθούν οι άστεγοι της Μόριας

Σημειώνεται ότι σε πλοία, ένα επιβατηγό εμπορικό και δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και σε σκηνές, θα φιλοξενηθούν οι περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ της Μόριας, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης από τη Λέσβο την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μεταφερθούν αεροπορικώς σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε τη νύχτα της Τρίτης από αιτούντες άσυλο οι οποίοι μετά τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊο αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι στη Μόρια θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαβάστε επίσης:

Η καραντίνα έφερε την έκρηξη

Το χρονικό της πυρκαγιάς στη Μόρια (βίντεο)

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ