Ο ΔΗΚΤΗΣ (29/02/20)

395

Ελάχιστες πιθανότητες εξαγοράς  της Forthnet από την Alter Ego

Αν και έχουν μεσολαβήσει πολλοί μήνες αποκλειστικών συνομιλιών μεταξύ Alter Ego και τραπεζών σχετικά με την εξαγορά του ποσοστού των μετοχών που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στη Forthnet, λευκός καπνός δεν έχει βγει ακόμη. Κι όπως φαίνεται, όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βγει. Τραπεζικοί κύκλοι διακρίνουν τάσεις… αναχωρητισμού από την πλευρά της Alter Ego και το αποδίδουν στο ότι διαπίστωσε πιθανόν πως η δαπάνη για τη Forthnet είναι μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των 41 εκατ. ευρώ που θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες, η Forthnet θα χρειαστεί άλλα 50 με 60 εκατ. ευρώ για να εξυγιανθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Allter Ego το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε συνεργάτες για να μοιραστεί μαζί τους το κόστος αλλά και το ρίσκο. Ωστόσο, η προσπάθειά της δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, επισήμως η πλευρά της Alter Ego δεν έχει αποσύρει την πρόταση εξαγοράς. Ωστόσο, κάποιοι όροι που θέτει δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί από τις τράπεζες. Και αυτό είναι τόσο προφανές που εκτιμούν πως πρόκειται για το πρώτο βήμα οριστικής απόσυρσης από το deal.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 και την κορυφή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εκτιμά η Bank of America ότι θα βρεθεί η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Οπως επισημαίνει, κόβει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ διεθνώς φέτος στο 2,8% (από 3,2% πριν), τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά την κρίση που θα κινηθεί κάτω του 3%. Η BofA προσθέτει ότι οι παρατεταμένες αναταραχές στην Κίνα αναμένεται πιθανότατα να πλήξουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες ενώ αναμένει αδυναμία στις τουριστικές ροές. Ετσι, τονίζει, «κόβουμε της προβλέψεις μας για την ανάπτυξη γενικότερα. Για την Κίνα αναμένουμε ότι θα αναπτυχθεί κατά 5,2% από 5,6% προηγουμένως, ενώ η παγκόσμια οικονομία εκτός Κίνας θα κινηθεί με ρυθμούς του 2,2% που είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Διαπίστευση υπηρεσιών υγείας

Το «Ερρίκος Ντυνάν» έλαβε την κορυφαία διαπίστευση Joint Commission International, η οποία αποδεικνύει την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις απαιτήσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας. Τα πρότυπα ενσωματώνουν την υιοθέτηση διεθνών πρακτικών, ιατρικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών και την άποψη των εμπειρογνωμόνων, ώστε να βοηθούν τους οργανισμούς να μετρούν, να αξιολογούν και να βελτιώνουν διαρκώς την επίδοσή τους. Η Χρυσή Σφραγίδα Εγκρισης (Gold Seal of Approval®) αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς του και κατατάσσει το «Ερρίκος Ντυνάν» Hospital Center ανάμεσα στα 600 διαπιστευμένα νοσοκομεία στον κόσμο.

Ερχεται το ομόλογο της Lamda

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου,  να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πληροφοριακό δελτίο για την ομολογιακή έκδοση της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ της Lamda Development με την οποία θα ολοκληρώσει το χρηματοδοτικό της σχήμα για την πρώτη φάση της επένδυσης στο Ελληνικό. Η ημερομηνία εγγραφής θα ανακοινωθεί μετά. Στην αγορά λέγεται πως η παραχωρησιούχος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στοχεύει σε επιτόκιο στην περιοχή ή και χαμηλότερα του 3%. Βέβαια, η αύξηση της αποστροφής στο ρίσκο των επενδυτών εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως και ότι το εν λόγω ομόλογο θα εκδοθεί κατά πληροφορίες χωρίς πιστοληπτική αξιολόγηση, ενδέχεται να τιμολογήσει τα χρεόγραφα υψηλότερα. Η συγκεκριμένη έκδοση θα απευθύνεται τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της σε Ελληνες ιδιώτες επενδυτές. 

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ