Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Άμυνας – Αποτίμηση και επιχειρησιακός σχεδιασμός για την τουρκική προκλητικότητα

325

Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, απόψε, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου ‘Αμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Νέο βίντεο των Τούρκων με το Oruc Reis

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης και των προπαγανδιστικών ενεργειών από πλευράς Άγκυρας όσον αφορά την πορεία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ένα Βίντεο με το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο βίντεο η Άγκυρα συνεχίζει να κάνει λόγο για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ το τουρκικό υπουργείο σημειώνει μάλιστα ότι θα προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση σημειώνει τα εξής: «Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους».

Άλλαξε πορεία το σεισμογραφικό

Νωρίτερα το Oruc Reis, άλλαξε αιφνιδιαστικά άλλαξε πορεία λίγο πριν φτάσει στο όριο της παράνομης δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA την αλλαγή πορείας ακολουθούν και τα τουρκικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis.

Η πορεία του ερευνητικού πλοίου έγινε 8 ναυτικά μίλια πριν την παράνομα δεσμευμένη περιοχή. Η νέα πορεία του πλοίου φαίνεται να είναι νότια, νοτιοανατολικά.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το Oruc Reis και να εκπέμπει μηνύματα προς το τουρκικό σκάφος για αποχώρηση.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ