Πάνω από 47.000 οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μαγνησία

65

Πάνω από 47.000  εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 47.219 έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και χθες, Μ. Τετάρτη 28  Απριλίου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ σήμερα Μ. Πέμπτη αναμένονται να περάσουν κατά πολύ τις 48.000.

Από χθες έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και στη Μαγνησία και ειδικότερα στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, στο Κ.Υ Βελεστίνου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς οι πολίτες από 30 έως 39 ετών. Ο εμβολιασμός τους γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παράλληλα, από χθες το βράδυ άνοιξε και η πλατφόρμα δήλωσης για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών.

Σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού,  στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 42.348 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 30.512 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 11.836 στη δεύτερη δόση.

Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 4.871εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.657για την πρώτη δόση και οι 1.214για τη δεύτερη δόση.

Με βάση τα στοιχεία σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες 13050  συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Χθες, Μ. Τετάρτη στη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 1.012 νέοι εμβολιασμοί, οι 639 αφορούσαν στην πρώτη δόση του εμβολίου και οι 373 για τη δεύτερη δόση, ενώ στις Σποράδες έγιναν 252 εμβόλια, 175 για την πρώτη δόση και 77για τη δεύτερη δόση.

Στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού.

Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.

Μαγνησία: Αυξάνονται οι εμβολιαστικές γραμμές για το εμβόλιο της Pfizer από 5 Μαΐου

Επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές που θα εμβολιάζουν τους πολίτες με το εμβόλιο της Pfizer ενεργοποιούνται απο τις 5 Μαΐου και στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών «Ελευθερία».

Στον Νομό, τα εμβολιαστικά Κέντρα που θα ενεργοποιήσουν τις επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές είναι το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου στις 5 Μαΐου θα πρέπει να λειτουργεί 4 νέες εμβολιαστικές γραμμές, το ΚΥ Αλμυρού  τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές, το ΚΥ Βόλου  δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που μέχρι σήμερα πραγματοποιεί εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα «ανοίξει» εμβολιαστική γραμμή και με αυτό της Pfizer.

Τέλος, από τις 5 Μαΐου θα υπάρξει στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου και μία εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Johsnson & Johnson.  Για το λόγο αυτό, στο Νοσοκομείο Βόλου ήδη γίνονται εργασίες προκειμένου να δημιουργηθεί νέο Εμβολιαστικό Κέντρο, σε μεγαλύτερο χώρο, έχοντας παράλληλα και εξωτερικό χώρο με στέγαστρο, προκειμένου οι πολίτες να αναμένουν για τον εμβολιασμό τους.

Στο 22,49% η κάλυψη του πληθυσμού της χερσαίας Μαγνησίας και στο 33,68% στις Σποράδες 

Η Μαγνησία προχωρεί  εμβολιαστικά και σύμφωνα με τα στοιχεία, από την τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης, πριν από ένα μήνα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, σήμερα φιγουράρει στην μέση της βαθμολογικής κατάταξης  με  το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού βάσει της απογραφής του 2011, να είναι στο 22,49 % ξεπερνώντας την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, η οποία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς 4 ημέρες νωρίτερα. Η εμβολιαστική κάλυψη των Σποράδων έφτασε στο 33,68%. Σε ότι αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη, στα παραπάνω ποσοστά περιέρχονται και όσοι πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς αυτή προσφέρει μία κάλυψη έναντι του κορωνοϊού σε ποσοστό 50-65%.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here