Παραιτήσεις ζητεί το Κίνημα Αλλαγής για τη φωτιά στη Μόρια – Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες

346

Την ανάγκη η Ελλάδα να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του για τη φωτιά στη Μόρια που σχεδόν κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

«Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των “δομών”. Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες “ζούγκλας”. Έκρυψε το διογκούμενο πρόβλημα πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του αρμόδιου Υπουργείου» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και σημειώνει πως εφόσον πρόκειται για εμπρησμό, όπως όλα δείχνουν, τον λόγο έχει η  δικαιοσύνη.

Επισημαίνει όμως πως υπάρχουν «τεράστιες» πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα των υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη. «Αν υπήρξαν υποκινούμενοι προβοκάτορες,  όπως υπαινίσσονται, ποιοι τους άφησαν να δράσουν ανεξέλεγκτα; Αυτοί. Πρέπει να παραιτηθούν» τονίζει.

«Η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής μαζί με σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης.  Να καταπολεμηθούν οι εστίες ανομίας, να σταματήσουν να υποφέρουν τοπικές κοινωνίες και αιτούντες άσυλο. Απαιτείται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την πρόληψη μεταφοράς του προβλήματος στην ενδοχώρα. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ