Πέτσας: Δεδομένη η χαλάρωση στις νεότερες ηλικίες – Αποτυπώνεται στην αύξηση κρουσμάτων

328

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα φετινά Χριστούγεννα που θα είναι διαφορετικά, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (20/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι δεδομένη η χαλάρωση και ο εφησυχασμός στις νεότερες ηλικίες, γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση των κρουσμάτων» είπε στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα rapid tests για τον κορονοϊό δήλωσε «γίνονται στοχευμένα και η πρόθεση είναι από τα περίπου 20.000 που διενεργούνται σε ημερήσια βάση να φτάσουμε τις 25-26 χιλιάδες» ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει σχετική επάρκεια και μάλιστα αυτή τη στιγμή «τρέχουν» νέες παραγγελίες. Συμπλήρωσε δε πως η αξιοπιστία των τεστ αυτών που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, αγγίζει το 100%.

Υπογράμμισε ότι παρά την ανησυχία που υπάρχει, η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στις περισσότερες χώρες και τόνισε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα αν τηρούνται τα υφιστάμενα.

Εστιάζοντας στην κριτική για την απόφαση να επιτραπεί η προσέλευση θεατών στα γήπεδα, είπε ότι αυτό θα γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα και απαντώντας σε ερώτημα για το αν υπήρξε χαλάρωση και σε κυβερνητικό επίπεδο μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, είπε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

Τέλος ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι διαφορετικά από αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

«Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση»

Εστιάζοντας στα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς για το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά, «θα κάνουμε ότι χρειαστεί».

«Εξετάζεται το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ώστε αποτραπεί η δυνατότητα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις επόμενες εκλογές»

Σε ότι αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τόσο το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ώστε αποτραπεί η δυνατότητα των καταδικασθέντων να κατέβουν στις επόμενες εκλογές, όσο και αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα σε ότι αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την ανακοίνωση των ποινών.

Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, είπε ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τις αμέσως επόμενες ΕΣΟ, καθώς θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, πιθανότατα έξι μηνών.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ