Πέτσας για στράτευση στα 18: Συζήτηση χωρίς ταμπού για το ζήτημα

345

Δεν αρκεί μόνο μια κίνηση, η Αθήνα περιμένει συνέπεια από την Άγκυρα μετά την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Εφόσον δείξει η Τουρκία ότι αυτά που λέει τα εννοεί, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να πιάσει το νήμα των διερευνητικών από εκεί που το έκοψε η Άγκυρα το 2016», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως εξήγησε, η τουρκική αυτή κίνηση οφείλεται μεταξύ άλλων στην πλήρη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας στην Ευρώπη και Διεθνώς σε συνδυασμό με το πακέτο κυρώσεων που για πρώτη φορά βρίσκεται στο τραπέζι της Ευρώπης.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Αθήνα δεν προσδοκά τις κυρώσεις, αλλά θέλει να λυθεί το θέμα, να σταματήσουν οι προκλήσεις και να γίνουν συζητήσεις για το μόνο ζήτημα που υπάρχει, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Κάνουμε ό,τι πρέπει για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, τόνισε ο κ. Πέτσας εξηγώντας ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι σκέψεις και συζητήσεις για αλλαγές στη θητεία.

Όπως είπε έχουν μειωθεί οι νεότεροι και είναι ένα ζήτημα το 18, ένα ζήτημα η διάρκεια της θητείας, που πρέπει να συζητηθεί χωρίς ταμπού, «αλλά όλα αυτά είναι συνάρτηση της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε καμία περίπτωση «δεν είμαστε στη φάση της απόφασης» αλλά κάποια ταμπού θέματα πρέπει να τεθούν όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξωτερικές απειλές. Μετά τη συζήτηση θα παρθούν οι αποφάσεις διευκρίνισε, «όχι ερήμην της κοινωνίας, μαζί με την κοινωνία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ