Πέτσας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου: Δεν θα γίνει πορεία – Η αστυνομία θα υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο

312

«Συγκεντρώσεις και πορείες – την ώρα που ισχύει γενικό lockdown – δεν επιτρέπονται. Θα έδιναν το λάθος μήνυμα και θα προκαλούσαν ρήγμα στην ομοψυχία που είναι απαραίτητη για να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να βγούμε από το lockdown, όπως έχει προγραμματιστεί» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και συνέχισε λέγοντας: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί τους πολίτες σε απείθεια κατά των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Και κανένας δεν μπορεί από τη μια να καλεί «σε καραντίνα» και από την άλλη να προσφέρει κάλυψη σε αντιδραστικούς αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε».

Η αστυνομία θα υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο

«Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση να ξέρουν ότι απομονώνονται από τους πολίτες. Η αστυνομία θα υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δεν θα επιτραπούν πορείες» επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εξηγώντας ότι: «Στις δύσκολες αυτές ώρες, είναι αυτονόητο πως οφείλουμε να τιμήσουμε την αυριανή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με έναν διαφορετικό τρόπο. Όπως διαφορετικά γιορτάσαμε το Πάσχα και όπως διαφορετικά – χωρίς παρελάσεις – τιμήσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, έτσι διαφορετικά θα τιμήσουμε και αυτή τη σημαντική για τη Δημοκρατία μας επέτειο».

Δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης

О κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης από πλευράς της κυβέρνησης με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά κοινής λογικής απέναντι στις σημερινές συνθήκες. Έκανε λόγο για ιδεολογικές αγκυλώσεις και όπως τόνισε: «Αν κάποιος θέλει να επιδείξει ανεύθυνη συμπεριφορά, αυτό σημαίνει ότι δεν ακούει τις κραυγές των ανθρώπων που χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους!». Ενώ θύμισε, ότι πριν από 4 χρόνια είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε συγκέντρωση και συνάθροιση με αφορμή την επίσκεψή του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τότε η ΝΔ είχε επιδείξει υπευθυνότητα, ενώ τώρα η ανευθυνότητα ξεχειλίζει από την αντιπολίτευση.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ