Ποιες Γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘ

296

Ισχυρούς εκπροσώπους από όλους τους βασικούς κλάδους της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών καθώς και φορέων της γερμανικής αγοράς, όπως και της πολιτείας, περιλαμβάνει η λίστα των 56 εκθετών του Εθνικού Γερμανικού Περιπτέρου, που θα συμμετάσχουν στην 85η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

Ειδικότερα, στο Εθνικό Γερμανικό Περίπτερο 13, συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ., από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, που θα διαρκέσει η έκθεση, παρουσία θα έχουν διεθνείς όμιλοι με δραστηριοποίηση σε κλάδους, όπως οι:

–       Αερομεταφορές, αεροπλοΐα – αεροδιαστημική

–       Αυτοκινητοβιομηχανία

–       Ενέργεια – Πράσινη οικονομία

–       Διαχείριση αποβλήτων

–       Ταχυμεταφορές – Logistics

–       Φαρμακοβιομηχανία

–       Τεχνολογία πληροφορικής και λογισμικού

–       Νεοτεχνολογία

–       Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη

–       Αγροδιατροφή

Η εκθεσιακή προετοιμασία των γερμανικών εταιρειών έχει ήδη αρχίσει, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας, τα οποία θα ισχύσουν λόγω Covid-19 για όσους επισκέπτες, εκθέτες και συνεργάτες βρεθούν στον χώρο της 85ης ΔΕΘ.

Στο Περίπτερο 13 θα έχουν, επίσης, παρουσία  σημαντικοί Γερμανικοί φορείς της οικονομίας, του επιχειρείν, της παιδείας και του πολιτισμού, ενώ θα διοργανωθεί και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, εστιασμένες στην οικονομία, την εκπαίδευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη κ.α.

Στο μεταξύ, στη ΔΕΘ θα συμμετάσχει και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο διοργανώνει το Περίπτερο 10 «Greece Meets Germany», προκειμένου να «φιλοξενήσει» παραγωγούς με εξαγωγική δραστηριότητα στη Γερμανία, αντιπροσώπους/διανομείς και εμπόρους γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών προς γερμανικές εταιρείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι Β2Β συναντήσεις εκπροσώπων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, οι οποίες ήδη δρομολογούνται και η συμμετοχή σε αυτές αναμένεται μεγάλη.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, για την παρουσία των γερμανικών ομίλων στην 85η ΔΕΘ, «ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες, τις οποίες επιβάλλει στην παγκόσμια οικονομία η κρίση του Covid-19, οι συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υποδηλώνουν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών προερχόμενων από τη Γερμανία παραμένει υψηλό και διαχέεται σε όλους τους βασικούς κλάδους της επιχειρηματικότητας». 

Επεσήμανε, επίσης, πως «η 85η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, θα φέρει ακόμη πιο κοντά στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, προσφέροντας αφορμές για νέες συνεργασίες επενδυτικού και εμπορικού χαρακτήρα» 

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ