Πλακιωτάκης: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

358

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για τα ταξίδια με πλοίο και την σταδιακή άρση των μέτρων για τα νησιά.

«Ο κόσμος θα πάει στα νησιά με ασφάλεια και υπομονή. Με τα έγκαιρα μέτρα που πήραμε για τα νησιά, στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Αν σήμερα μιλάμε για τουρισμό, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα νησιά, στα μέτρα που πήραμε και την συμπεριφορά των κατοίκων», είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη: «την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία στα νησιά, οι εργαζόμενοι και συνεργεία, θα πάνε νωρίτερα. Θα γίνεται βήμα-βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα, με χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες»

Για τα δρομολόγια ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «θα διακινείται έως το 50% του αριθμού επιβατών που μπορεί να μεταφέρει κάθε πλοίο. Πληρώματα και επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα, θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Όσο για τις καμπίνες ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι θα ενοικιάζονται μόνο από το λιμάνι πρώτου απόπλου του δρομολογίου και όχι σε ενδιάμεσους σταθμούς και ότι στην καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενείται μόνο ένας επιβάτης. Εξαίρεση θα υπάρχει στην περίπτωση οικογενειών, οπότε θα επιτρέπεται να υπάρχουν περισσότερα άτομα στην καμπίνα.

Μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ