Ποιοι υπουργοί φέρεται να μπαίνουν στην κυβέρνηση και ποιοι αναβαθμίζονται

319

Με το σκεπτικό ότι τα νέα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να έχουν το χρόνο να ενημερωθούν για το χαρτοφυλάκιό τους μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός προχωρά σε λίγη ώρα στον πρώτο του ανασχηματισμό. Οι αντικαταστήσεις δεν θα είναι πολλές και θα περιοριστεί όπως όλα δείχνουν κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν καταρχάς στο γεγονός ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να τεθεί υπό την ευθύνη του μεταξύ άλλων, ο τρόπος αξιοποίησης των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να αλλάξουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Ελλάδας. Εάν συμβεί αυτό, θα προκληθούν μοιραία περαιτέρω μετακινήσεις προσώπων, όπως του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά που ενδέχεται να αναλάβει υφυπουργός στο οικονομικό επιτελείο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη βιομηχανία, ώστε να δώσει ώθηση στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας. Εάν συμβεί αυτό, το θέση θα καταλάβει ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Γεράσιμου Θωμά ο οποίος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα καταλάβει κατά πληροφορίες η σημερινή γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ αυξημένα καθήκοντα θα έχει και η σημερινή γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι θέλει να εντάξει περισσότερες γυναίκες στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια ώρα αναμένουμε να εισέλθουν στο Υπουργικό Συμβούλιο μέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπως είναι για παράδειγμα ο κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο κ. Χρήστος Ταραντίλης, ενώ οι νεοεισελθέντες τεχνοκράτες θα είναι πολύ λίγοι. Ένας απ’ αυτούς που συζητείται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Τσακλόγλου

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ