Πρωτούλης: Αντί η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα, στρέφεται κατά του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου

283

Στον σχεδιασμό από πλευράς κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης. Όπως είπε σε τηλεοπτική του παρέμβαση, «ο αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα γίνει με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «θύμιζε άλλη εποχή η στάση του πρωθυπουργού στη Βουλή, να καλεί σε δήλωση τον γραμματέα του ΚΚΕ να συμμορφωθεί, και να μην καλεί τον κόσμο να διαδηλώνει. Αυτά είναι αυταρχικές μέθοδοι άλλων εποχών και γι’ αυτό και ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τού φώναξε “ντροπή σου”».

Όπως επισήμανε και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι υγειονομικοί και τα σωματεία φώναζαν ότι “αναμένουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάρτε μέτρα”, όμως, αντί για τη λήψη μέτρων, η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει ζήτημα για το Πολυτεχνείο».

Ο κ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι η πολιτική εξήγηση για τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι «θέλει να μετακυλήσει τις εγκληματικές ευθύνες της, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, στον λαό και τη νεολαία και το δεύτερο που φαίνεται είναι ότι επιλέγει ακριβώς αυτές τις μέρες να επηρεάσει ένα ακροατήριο, το οποίο μετά την καταδίκη και φυλάκιση των εγκληματιών της συμμορίας της Χρυσής Αυγής νιώθει ότι είναι άστεγο πολιτικά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «είναι άστοχο, αν δεν είναι εκ του πονηρού, να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλες οι εθνικές επέτειοι, οι θρησκευτικές εορτές και να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Οι εργαζόμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ από ό,τι στην κυβέρνηση, γιατί το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, προτού η κυβέρνηση πάρει μέτρα, έπαιρνε μέτρα για την υγεία του λαού και φώναζε, διεκδικούσε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα», ανέφερε.

«Εκείνη την ημέρα, οι συμβολικές εκδηλώσεις θα είναι το πιο ασφαλές μέρος στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Πρωτούλης, καθώς «δεν θα υπάρχει η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, στους εργασιακούς χώρους και στα σούπερ μάρκετ με ευθύνη της κυβέρνησης».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ