Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Κεφαλαιαγοράς

32

Δύο υπουργικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που σήμερα συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια, για την «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις»

Η μία τροπολογία αφορά τη «Σύμβαση διανομής και σύστασης δικαιωμάτων επιφανείας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ και πρόβλεψη πράξης κανονισμού επί των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά. Η δεύτερη τροπολογία είναι πολυθεματική και με αυτή ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων από κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Ρύθμιση για τις διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης δημοσίων επιχειρήσεων. Ρυθμίσεις ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων. Ρυθμίσεις θεμάτων για τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καθώς και ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το σχέδιο νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών έχει ψηφιστεί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ το καταψήφισε ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here