Σε δίλημμα για τον διαγωνισμό της Singular Logic η MIG

335

Επιπλέον χρόνο για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για το ζήτημα της πώλησης της Singular Logic εμφανίζεται πως χρειάζεται η διοίκηση της Marfin Investment Group (MIG), η οποία θα περιμένει την αξιολόγηση και την εισήγηση των συμβούλων της ώστε να αποφασίσει κατά τις επόμενες ημέρες εάν θα ξεκινήσει συζητήσεις με τον δεύτερο πλειοδότη του διαγωνισμού ο οποίος έγινε στις αρχές του καλοκαιριού ή αν θα τον κηρύξει άγονο. Το θέμα συζητήθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιό της.

Οπως έγινε γνωστό και κατά την προ εβδομάδος γενική συνέλευση της MIG, το σχήμα της Nexum Holding Limited που ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής στα μέσα Ιουνίου, κατόπιν αξιολόγησης της χρηματοοικονομικής συμβούλου Euroxx, δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που προβλέπει ο διαγωνισμός. Αν και υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από τον δεύτερο υποψήφιο, στην αγορά ήδη επικρατεί προβληματισμός για το κατά πόσον η τρέχουσα ή μια καινούργια διαδικασία θα μπορέσει να προχωρήσει σε ωφέλιμο χρόνο, δεδομένου ότι στα τέλη του έτους λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ της MIG προς την Πειραιώς, αλλά και το ότι η πανδημία έχει επηρεάσει εντόνως αρνητικά τη δραστηριότητα του ομίλου.

Μάλιστα, στη δημοσιευθείσα τον Ιούνιο οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2019, η ίδια η MIG προειδοποιεί ότι «η οικονομική θέση και η ρευστότητα του ομίλου Singular Logic τελούν υπό σημαντικά ρίσκα ως απόρροια της πανδημίας». Επιπλέον, αναφέρει πως «η Singular Logic λόγω του εύρους του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου συνεργάζεται με κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά από τον COVID-19, καθώς όμως και με άλλους που παρουσίασαν αύξηση της δραστηριότητάς τους. Κατά συνέπεια υπάρχει μια μεικτή επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα με μεγαλύτερη τη βαρύτητα των αρνητικών επιδράσεων». Προσθέτει δε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου για τη χρήση 2020, καθώς ο κλάδος δραστηριοποιείται σε πελάτες με μεικτή επίδραση στα οικονομικά τους αποτελέσματα». Το εύρος των επιπτώσεων, σύμφωνα με τη διοίκηση της MIG, θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η διάρκεια της πανδημίας και των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, τυχόν λήψη πρόσθετων μέτρων από τις κυβερνήσεις, καθώς και το μέγεθος της αρνητικής επίδρασης στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δεύτερος πλειοδότης στη διαδικασία πώλησης της Singular Logic, που έτρεξε για λογαριασμό της MIG η Euroxx την άνοιξη, είναι το σχήμα που απαρτίζεται κοινοπρακτικά από τις Entersoft, Epsilon Net και Space Hellas. Κορυφαία στελέχη τους αυτή την εβδομάδα δήλωσαν δημοσίως πως εξακολουθούν υπό προϋποθέσεις να ενδιαφέρονται. Ομως και εδώ ενδέχεται να υπάρξει ζήτημα, καθώς η πλευρά του δεύτερου υποψηφίου εμφανίζεται να θέλει πρώτα να αποκτήσει πρόσβαση στα οικονομικά και νομικά στοιχεία της Singular Logic και μετά να παρουσιάσει δεσμευτική πρόταση και επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στη Nexum ζητήθηκε, με βάση τα προβλεπόμενα στη διαδικασία, να προκαταβάλει το 10% του προσφερόμενου τιμήματος προκειμένου να προχωρήσει σε due diligence.

Το 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Singular διαμορφώθηκαν σε 46,9 εκατ. (+13%) ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 4,6 εκατ., έναντι 1,7 εκατ. το 2018. Παράλληλα, η MIG προχώρησε σε μείωση του δανεισμού της Singular κατά 27,4 εκατ. μέσω κεφαλαιοποίησης δανειακών υποχρεώσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ