Σημίτης: «Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει αντί να επιβεβαιώνει μια γνωστή αντιπαλότητα»

356

Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, με τίτλο «Αντιπολίτευση;».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός ‘δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος… για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown’. Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές; Αλλά αυτά υπήρχαν και σε άλλα κράτη».

Και συνεχίζει επισημαίνοντας: «Άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες. Ποιοι είναι οι αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν αναφέρεται».

«Όσον αφορά την επίκληση της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων. Συζητούν μαζί τους προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να εξετάζει. Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα,. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μια από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής», προσθέτει ο κ. Σημίτης.

«Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, αλλά και να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης», σχολιάζει απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ