Σκυλακάκης: Στόχος μας το επόμενο έτος να πλησιάσουμε το εισόδημα του 2019

304

«Στόχος μας είναι το έτος 2021 να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε το εισόδημα του 2019 καθώς από οικονομικής άποψης έχουμε χάσει τουλάχιστον έναν χρόνο και έχουν επιδεινωθεί τα στοιχεία του δημοσίου χρέους μας» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Το μέλος της κυβέρνησης ωστόσο δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας τους προσεχείς μήνες και ιδίως το επόμενο έτος, καθώς όπως τονίζει «έχουμε μπροστά μας την απορρόφηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (σ.σ. μιλάμε για συνολικά 72 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 19,5 θα αφορούν τις επιχειρήσεις και τα 40 θα έρθουν μέσω του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου ΕΣΠΑ έως το 2026) που θα ξεκινήσουν να έρχονται τμηματικά από το 2021».

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να καταγραφεί και πάλι τουριστική κίνηση και θα αρχίσει κανείς να βλέπει και την έναρξη της ανάκαμψης. Αλλά όλα αυτά εξαρτώνται και από το πώς θα πάει η πανδημία με τον κορονοϊό», εννοώντας πως οι προβλέψεις αυτές γίνονται με το δεδομένο ότι θα έχει κυκλοφορήσει το εμβόλιο που θα καταπολεμήσει τον Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «το δυσκολότερο στοίχημα αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα για να πάρουμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Υπάρχουν διαγωνισμοί όσον αφορά τις επενδύσεις δημοσίου χαρακτήρα που για να καταλήξουν ήθελαν έως και 5 χρόνια, τους οποίους τώρα όμως θα πρέπει να περαιώνουμε ταχύτατα, σε ρυθμούς τριπλάσιους από τους συνηθισμένους. Για την ελληνική γραφειοκρατία αυτή θα είναι μια βελτίωση… έτη φωτός μπροστά. Πρέπει να αλλάξουμε δραστικά συμπεριφορές και να πάρουμε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να πετύχουμε τον εθνικό στόχο απορρόφησης των τεράστιων αυτών ποσών» επεσήμανε.

Action24 (07.09.2020)

Παρέμβαση στο Action24 και στον δημοσιογράφο Γ. Πιέρρο. #Briefing #economy

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis στις Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ