Σταϊκούρας: Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο με εξοπλιστικά προγράμματα

358

«Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τους φόρους, να είμαστε κοντά στα χαμηλά στρώματα και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε σε συνέντευξή του στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του Alpha ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό. Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις – και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Δεν θέλησε ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ύψος και τον τρόπο της ενίσχυσης αυτής, λέγοντας ότι οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα έσοδα του Προϋπολογισμού εμφανίζουν μικρότερη μείωση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ ειδικά για τον Αύγουστο είπε πως είναι εντός ή λίγο υψηλότερα από τους επικαιροποιημένους στόχους, λόγω και των παρατάσεων στις προθεσμίες και της καταβολής δύο δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Επανέλαβε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι στο ύψος των 34,5- 35 δισ. ευρώ, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ την προσεχή Παρασκευή για το ύψος της ύφεσης το β’ τρίμηνο εφέτος.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σύμφωνα με τους πρόδρομους δείκτες, το ύψος της ύφεσης δεν απέχει από το βασικό σενάριο του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι ήδη η Κομισιόν αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τη χώρα μας – ενώ επί τα χείρω για άλλες – «και άρα κάτι καλό κάνουμε».

Ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου έναν τρίτο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για τον Σεπτέμβριο, με βάση και τα στοιχεία για τους τζίρους του Αυγούστου και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που επλήγησαν περισσότερο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ