Στέλιος Πέτσας: «Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου, τηρήστε τα μέτρα»

24

«Υπάρχει μία πτώση στο επίπεδο μετάδοσης του ιού αλλά δεν είναι τόσο γρήγορη, όσο θα επιθυμούσαμε» επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σε αυστηρό τόνο ότι: «πρέπει όσοι τηρούν τα μέτρα να μην αισθάνονται ότι είναι κοροΐδα», ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Για τη μεταφορά ασθενών

«Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι συνθήκες πολέμου» είπε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα απάντησε ότι: «Αντιμετωπίζουμε τη χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια. Θα μεταφέρουμε αν χρειαστεί ασθενείς και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτή η μάχη».

Για την πιθανή δημιουργία πλωτών νοσοκομείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης υπάρχουν διάφοροι άξονες, ωστόσο αυτή τη στιγμή αφενός το υπουργείο Υγείας αυξάνει τις κλίνες ΜΕΘ, συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα, όπου χρειαστεί, ενώ και το κομμάτι του στρατού μπορεί να συνδράμει. Αφετέρου λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του ιού στην  κοινότητα.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στις συνεχείς ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για πιθανή παράταση του lockdown και αρκέστηκε να επαναλάβει: «Αξιολογούμε τα δεδομένα μέρα μέρα, εβδομάδα εβδομάδα. Το επιδημιολογικό φορτίο θα κρίνει την εισήγηση  των ειδικών και μετά θα λάβουμε αποφάσεις. Είναι άκαιρη η συζήτηση για χρονοδιάγραμμα όταν αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου». 

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here