Στέλιος Πέτσας για άρση περιοριστικών μέτρων: Ό, τι ανoίγει μπορεί να ξανακλείσει

409

«Ό, τι ανoίγει μπορεί να ξανακλείσει αν δε δείξουμε προσοχή και δεν εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών» προειδοποίησε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τη Μάρα Ζαχαρέα σχετικά με τις ανακοινώσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δε δείξαμε ότι είμαστε ένας ανεύθυνος λαός, αλλά ένας υπεύθυνος λαός».

Αναφερόμενος στο σκεπτικό με το οποίο δε θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 4/5 όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης είπε: «Στόχος ήταν η σταδιακή επάνοδος, ώστε να παρακολουθούμε κάθε ημέρα πώς εξελίσσεται η πανδημία».

Για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αν θα υπάρξει συνέχεια με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων δήλωσε πως: «Σκοπός είναι σιγά – σιγά να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας» και εξήγησε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι ένας βασικός παράγοντας για ψυχολογικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για την οικονομική δραστηριότητα των γονιών τους.

«Θα ξεκινήσουμε με τη Γ΄Λυκείου και θα δούμε πώς θα πάμε στη συνέχεια. Θα δούμε πώς θα πάμε με αυτόν τον ύπουλο εχθρό που δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα» και συμπλήρωσε: «Όλα τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να ενθαρρύνονται».

Αναφορικά με την προτροπή του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στους πολίτες να χρησιμοποιούν το ΙΧ τους τις επόμενες εβδομάδες και όχι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ακόμη ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν τα επόμενο διάστημα, θα επιβληθούν σημαντικές κυρώσεις. «Θα είναι τα πρόστιμα μεγάλα και σκληρά. Θα έχουμε σίγουρα μέτρα για τον ιδιοκτήτη και τον εργαζόμενο και ενδεχομένως να δείτε τις επέμενες ημέρες και για τον πελάτη».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ