Συναγερμός στο Μαξίμου: Τηλεδιάσκεψη υπό Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

315

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το Σαββατοκύριακο σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία εστιάζει επί του παρόντος στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν την Παρασκευή και παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Σήμερα στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Κίμωνα Δρακόπουλο, αρμόδιο για το αλγοριθμικό σύστημα εποπτείας της πανδημίας. Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα πραγματοποιείται τρις την εβδομάδα για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Δεν αναμένεται άλλωστε να ληφθούν νέες αποφάσεις σήμερα, αλλά θα γίνει επισκόπηση των δεδομένων και των μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται να σταλεί νέο μήνυμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στους πολίτες. Και αυτό καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο εχθρός είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός, άρα θα πρέπει να κατανοήσουν άπαντες ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον είναι υποχρεωτικές οι μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν πιο συστηματικοί έλεγχοι σε μπαρ, γάμους κλπ καθώς και σε εργοστάσια, στους χώρους δηλαδή που αποτελούν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

Τα πιο ανησυχητικά περιστατικά άλλωστε αφορούν στα μαζικά κρούσματα στο γάμο στη Θεσσαλονίκη και στο εργοστάσιο στην Καβάλα. Κατά τα λοιπά πάντως στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η κατάσταση συνολικά είναι ακόμη υπό έλεγχο και πως ανάλογα με τη συμμόρφωση στα μέτρα που αποφασίστηκαν με την ΚΥΑ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Κυριακής, θα εξαρτηθεί εάν η πανδημία θα περιοριστεί ή εάν θα απαιτηθούν στο μέλλον και άλλα μέτρα.

Ένα ακόμη γενικευμένο lockdown πάντως επί του παρόντος αποκλείεται και το πιθανότερο είναι εάν χρειαστεί να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο αυστηρότερα μέτρα. Η τήρηση αποστάσεων και η χρήση της μάσκας ωστόσο θεωρείται ότι μπορούν να ανακόψουν ένα νέο κύμα κορονοϊού.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ