Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιάννης Λαγός: Δεν μετανιώνω για τίποτα

10

Αμετανόητος δηλώνει ο Γιάννης Λαγός ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρευρεθεί το πρωί της Δευτέρας (12/10) στο Εφετείο Αθηνών όπου ανακοινώνονται από την έδρα οι αποφάσεις επί των ελαφρυντικών.

Φεύγοντας από το σπίτι του ο ευρωβουλευτής και καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» είπε στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει η ΕΡΤ: «Δεν μετανιώνω για τίποτα».

Είπε επίσης ότι δεν γύρισε επειδή έχει ασυλία, ενώ ανέφερε πως έχει συστήσει ομάδα νομικών στην Ευρώπη προκειμένου να εξετάσει την απόφαση.

Ο Γιάννης Λαγός μέσα από το Twitter είχε προαναγγείλει την παρουσία του στο Εφετείο από την περασμένη Παρασκευή με σειρά αναρτήσεων, αποκαλώντας τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «ανθρωπάκια» και καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο στις 9 το πρωί.

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της απαγόρευσε την αναγγελθείσα συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες, επικαλούμενη το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικείμενου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις του νομού περί συναθροίσεων.

Γύρω από το Εφετείο έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έξω από το κτήριο υπάρχουν 300 άνδρες και 8 κλούβες της αστυνομίας.

Ο Γιάννης Λαγός έχει πλέον τον «τίτλο» του πρώτου ευρωβουλευτή στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεσμού που κρίνεται ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο χαίρει ασυλίας. Η κράτησή του απο τις ελληνικές αρχές εφόσον διαταχθεί δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς πρέπει να τελεσφορήσει η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή.

Δηλαδή αφού καθαρογραφεί η απόφαση από την ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να σταλεί στο Ευρωκοινοβούλιο με αίτημα την άρση ασυλίας του Λαγού. Το αίτημα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και κατόπιν στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Για να συλληφθεί, θα πρέπει να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει να στείλει στη φυλακή τον ευρωβουλευτή, τότε ο Γιάννης Λαγός θα συνεχίσει να πληρώνεται με το βασικό μισθό της Ευρωβουλής, ύψους 6.500 € μηνιαίως, καθώς η καταδίκη του δε θα είναι αμετάκλητη.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here