Συνεχίζεται η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους μακροχρόνια ανέργους

346

Αναλυτικά στοιχεία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, λόγω του κορωνοϊού, δίνει ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, από τους 168.000 δικαιούχους:

– Οι 103.000 είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ, έως τις 12:00 σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου.

– Η πρώτη φάση εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 57.000 δικαιούχους ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 24 Απριλίου, και οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

– Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 επιπλέον δικαιούχους, που έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ.

– Ο ΟΑΕΔ θα εκταμιεύει σε καθημερινή βάση την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους δικαιούχους που επικαιροποιούν, επιβεβαιώνουν ή καταχωρούν ΙΒΑΝ.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία της επιβεβαίωσης ή της καταχώρισης των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, και συγκεκριμένα ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ