Task force για το Ταμείο Ανάκαμψης

257

Μια ειδική υπηρεσία, στελεχωμένη από 40 άτομα, προερχόμενα τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, θα αναλάβει να συντάξει τις προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και κυρίως να «τρέξει» τα έργα και τα προγράμματά του, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον νέο πτωχευτικό. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης έως 500.000 ευρώ για την υποστήριξη της προετοιμασίας του σχεδίου.

Με στόχο την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ, για την οποία ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης έχει πει ότι θα χρειαστεί μια «επανάσταση» στο ελληνικό Δημόσιο, δημιουργείται η «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης», όπως την ονομάζει η τροπολογία. Μια αυτοτελής δημόσια υπηρεσία, υπαγόμενη στον υπουργό Οικονομικών. Πρόκειται για μια σχετικά ολιγομελή υπηρεσία, που θα αποτελείται από 29 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 4 τεχνολογικής εκπαίδευσης, 5 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2 δικηγόρους, συνολικά δηλαδή 40 άτομα, εκ των οποίων, όπως ορίζει η τροπολογία, τουλάχιστον οι μισοί θα προέλθουν από τον δημόσιο τομέα, με αποσπάσεις, και οι υπόλοιποι με προσλήψεις μέσω διαγωνισμού. Οι τελευταίοι θα εργασθούν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 3 ετών, με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία το πολύ, βάσει αξιολόγησης. Επικεφαλής θα τοποθετηθεί διοικητής, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής συγκρότησης και επαγγελματικής εμπειρίας, όπως αναφέρεται, ο οποίος θα αμείβεται με μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου.

H υπηρεσία θα αποτελείται από 3 διευθύνσεις: Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εργων, Διοικητικής Υποστήριξης, καθώς  και Εκθέσεων και Αναφορών. Το ελεγκτικό έργο θα το διατηρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η υπηρεσία θα έχει ημερομηνία λήξης αντίστοιχη του βίου του Ταμείου Ανάκαμψης: η τροπολογία αναφέρει ότι η υπηρεσία καταργείται αυτοδικαίως στις 31/3/2027.Εξάλλου, στην τροπολογία προβλέπονται και οι δύο πρώτες συμβάσεις που θα συνάψει, από 500.000 ευρώ η κάθε μία, χωρίς ΦΠΑ, για την υποστήριξη της υποβολής στην Κομισιόν του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Εκτός από αυτήν που θα αφορά την υποστήριξη της προετοιμασίας του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, θα υπάρξει και μια δεύτερη για την πιστοποίηση του κόστους υλοποίησης των έργων.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ