Τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Βουλή

327

Και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στο Κοινοβούλιο, αυτή την φορά σε εργαζόμενο στο κεντρικό κτίριο. Ο ασυμπωματικός εργαζόμενος βρέθηκε θετικός το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ενώ μετά από αξιολόγηση των στενών επαφών του, βρέθηκαν όλες αρνητικές.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση την Παρασκευή βράδυ 23 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα με θετική PCR για SARS-nCOV2 σε υπάλληλο υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών), ο οποίος δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία και στη Βουλή μετά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο των επαφών του κρούσματος μόνο τις 2-3 μέρες προ της θετικοποίησής του, κρίθηκε σκόπιμο να ιχνηλατηθούν και αξιολογηθούν οι επαφές του κατά την τελευταία ημέρα προσέλευσής του στην εργασία. Αυτές που αξιολογήθηκαν ως στενότερές επαφές , 22 άτομα, υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο PCR στις 24/10, ο οποίος απέβη αρνητικός για όλους στις 25/10.

Επιπλέον, χθες το πρωί διενεργήθηκε απολύμανση σε όλα τα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας και στους κοινόχρηστούς χώρους του πρώτου ορόφου του Μεγάρου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ