Θεοχάρης: Στις 20 Ιουλίου ανοίγουν τα σύνορα για τους Σουηδούς – Τι θα γίνει με τις ΗΠΑ

482

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε πως τα σύνορα για τους Σουηδούς θα ανοίξουν στις 20 Ιουλίου, ενώ εξετάζεται και η κατάσταση για τους Αμερικανούς τουρίστες.

«Δυστυχώς η κατάσταση στα Βαλκάνια έχει αλλάξει δραματικά και άλλαξε τα δεδομένα που είχαμε. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την παρούσα κατάσταση», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Όσον αφορά τους  τουρίστες από Αμερική και Σουηδία ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα παρουσιάζει ύφεση στην ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στη Σουηδία είναι καλή και θα ανοίξουν οι πτήσεις στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα είναι επιδημιολογικά σε καλύτερη κατάσταση, όπως μας ενημερώνουν και οι γιατροί της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, όσον αφορά τους Αμερικανούς η Ελλάδα εξετάζει την είσοδό τους, καθώς εξετάζεται ακόμα η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο της Ελλάδας, εξετάζεται η είσοδος Αμερικανών τουριστών. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα γίνει αυτό όταν είναι εφικτό, υπολογίζεται τον Αύγουστο», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Δείτε το βίντεο από το 26:20

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ