Θεοδωρικάκος:  Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά με τουλάχιστον τρεις μάσκες

328

Για τα ζητήματα που αφορούν τον κορονοϊό μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται είτε από απόσταση είτε με αυξημένα μέτρα προστασία, ενώ για τα παιδιά στα σχολεία σημείωσε ότι θα δοθούν αρχικά δύο μάσκες και στη συνέχεια θα προστεθεί τουλάχιστον άλλη μία.

«Πρώτιστο ενδιαφέρον η διασφάλιση της υγείας πολιτών και εργαζομένων, με λειτουργία του Δημοσίου. Θεσπίσαμε την σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων σε τρία ωράριο στις 7, 8 και 9 το πρωί. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που προσέρχονται σε κλειστούς χώρους του Δημοσίου να φορούν μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται είτε εξ αποστάσεως, είτε με αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες. Πρακτικά, δεν ήταν δυνατόν να δίνουμε κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επιλέχθηκαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα δοθούν δωρεάν μέσω της Ένωσης Δήμων.

Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία. Τη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας. Η εισήγηση των επιστημόνων είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου».

Μιλώντας για τη διαδικασία καταγραφής των αδήλωτων τετραγωνικών, τόνισε ότι: «Δηλώθηκαν 21 εκατομμύρια τετραγωνικά από 1 εκατομμύριο πολίτες. Πρόκειται για μια σχέση εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται μεταξύ Δημοσίου και πολιτών. Δεν θα δοθεί παράταση για την ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών. Εάν ένας πολίτης μέσα στον Σεπτέμβριο δηλώσει το αυθαίρετο είναι απολύτως καλυμμένοι».

Για τα φορολογικά – οικονομικά ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως: «Η φιλοσοφία της ΝΔ είναι η συνεχής μείωση της φορολογίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου», ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, είπε: «Χθες ο Πρόεδρος προχώρησε σε νέα ενέργεια με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Χρησιμοποιεί τον εθνικισμό λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ