53χρονος που τραυμάτισε με τρακτέρ συγχωριανό του- «Λυπάμαι, αλλά…»

181

Ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη ζητήθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για τον 28χρονο, που τραυμάτισε 53χρονος συγχωριανός του με το τρακτέρ, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου την περασμένη Τρίτη το απόγευμα. Στον 53χρονο που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Χθες το πρωί στα Δικαστήρια βρέθηκαν ο αδελφός του νεαρού και τρεις ακόμη συγχωριανοί των δύο παθόντων αδελφών, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά κατά του 53χρονου κατηγορούμενου, όταν προσήχθη στον ανακριτή και κατά την αποχώρησή του.
Ο ιατροδικαστής ζητήθηκε να πάει στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο 28χρονος τραυματίας, να τον εξετάσει, να συντάξει πραγματογνωμοσύνη και να την καταθέσει στον ανακριτή.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 53χρονου δράστη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση, Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη, από την πραγματογνωμοσύνη θα προκύψει η αλήθεια των ισχυρισμών του κατηγορούμενου, που υποστηρίζει ότι πρόκειται για σωματική βλάβη από αμέλεια και όχι εκ δόλου.

«Λυπάται για τον τραυματισμό, αλλά δεν το έκανε από υπαιτιότητά του»
Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι όταν τα δύο αδέλφια με ακόμη δύο άτομα πήγαν στο χωράφι να βρουν τον κατηγορούμενο, δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο, διότι ο 53χρονος βρισκόταν στην καμπίνα του τρακτέρ και ο ένας από τους τέσσερις παρασύρθηκε από τον κατηγορούμενο που εκείνη την ώρα καλλιεργούσε κτήμα που εκμεταλλεύεται ο ίδιος, θέση την οποία διατύπωσε και όταν συνελήφθη στο Βελεστίνο.
Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη, ο πελάτης του λυπάται για το περιστατικό, διότι τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, αλλά δεν το έκανε από υπαιτιότητά του.

Πως έγινε ο τραυματισμός του 28χρονου
Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης των δύο αδελφών Στέλιο Σούρλα, ο κατηγορούμενος πήρε τηλέφωνο και απείλησε τον μεγαλύτερο αδερφό του 28χρονου για ένα χωράφι που νοίκιασε ο μεγάλος αδερφός και θεωρούσε ο δράστης ότι δεν έπρεπε να το κάνει, ήταν όμως νόμιμο δικαίωμά του. Τα δυο αδέλφια είχαν ραντεβού να πάνε στο χωράφι, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το χωράφι του δράστη.
Ο δράστης είδε τον μεγαλύτερο αδερφό και άρχισε να τον βρίζει και να τον προσκαλεί να πάει στο χωράφι του. Όταν τα δύο αδέλφια πήγαν στο χωράφι, ο 53χρονος ήταν κάτω από το τρακτέρ και μόλις τους είδε, ξεκίνησε με το τρακτέρ, με σκοπό να τους παρασύρει και να τους πατήσει. Ο μεγαλύτερος αδερφός ξέφυγε, ο 28χρονος δεν τα κατάφερε και τον τραυμάτισε και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου της ζωής του.
Ο νομικός ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός νοίκιασε ένα χωράφι, το οποίο πιο πριν είχε νοικιασμένο ο δράστης και ήθελε να συνεχίσει να καλλιεργεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πλήρωνε το μίσθωμα στον ιδιοκτήτη, που είχε δικαίωμα να το νοικιάσει στον αδελφό του τραυματία.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ