Απατεώνας προσποιήθηκε αντιδήμαρχο …για να παραγγείλει τόνο Αλοννήσου

155

Στην Αλόννησο «ξαναχτύπησαν» οι απατεώνες που προσποιούνται ότι είναι αντιδήμαρχοι στη Μαγνησία ή συνεργάτες τους και επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το όνομα το Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλοννήσου Δημήτρη Σκιάνη.
Ανακοίνωση για την προσπάθεια των απατεώνων εξέδωσε και ο Δήμος Αλοννήσου εφιστώντας την προσοχή στους δημότες του. «Προσοχή, έπεσε στην αντίληψη μας απόπειρα απάτης σε τοπική επιχείρηση του νησιού χρησιμοποιώντας την γνωστή πλέον τακτική παραπλάνησης χρησιμοποιώντας όνομα αντιδημάρχου και στην κατάθεση των χρημάτων από το Δήμο, έγινε κατά λάθος μεγαλύτερη καταθεση και θα πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλούμε να έχετε αυξημένη την προσοχή σας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σε δήλωσή του ο κ. Σκιάνης στη «Θ» ανέφερε ότι ο απατεώνας επικοινώνησε χθες το πρωί με δύο επιχειρήσεις στην Αλόννησο που δραστηριοποιούνται με τον τόνο. Ο απατεώνας προσποιήθηκε τον αντιδήμαρχο και δήλωσε ότι θέλει να κάνει παραγγελία την οποία ο Δήμος θα δωρίσει σε τοπικό μοναστήρι. Ο δράστης έκανε παραγγελία αξίας 589 ευρώ και στη συνέχεια επικοινώνησε πάλι με τις δύο εταιρείες για να τους πει ότι είχε κάνει λάθος κατά την κατάθεση των χρημάτων και πρόσθεσε ψηφίο παραπάνω και κατέθεσε 5898 ευρώ. Μάλιστα έστειλε και το καταθετήριο το οποίο ήταν από τη Eurobank, υποκατάστημα της οποίας δεν υπάρχει στην Αλόννησο. Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών κατάλαβαν ότι επρόκειτο για απάτη, ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Πρόκειται για την πέμπτη απόπειρα εξαπάτησης επαγγελματιών στη Μαγνησία σε διάστημα λίγων μηνών μετά τους απατεώνες που προσποιήθηκαν τον συνεργάτη του αντιδημάρχου Βόλου Άρη Σαββάκη, τον ξάδερφο του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, τον διευθυντή τραπέζης στη Σκιάθο που έταζε αναδρομικά αλλά και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Νοτίου Πηλίου Δημήτρη Παρρησιάδη.

Απατεώνες τάζουν κληρονομιές με μοιρασιά 50-50
Απίστευτες ιστορίες έχουν σκαρφιστεί οι απατεώνες που μέσω διαδικτύου προσπαθούν να κλέψουν κωδικούς ή να βρουν θύματα που θα τους πιστέψουν και θα τους δώσουν προσωπικά στοιχεία. Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση με τα μηνύματα- απάτες για δήθεν κληρονομιές, ήρθε από το απατεώνα που παρουσιάζεται ως βρετανός δικηγόρος ο οποίος προσπαθεί να πείσει τα υποψήφια θύματα που έλαβαν το email του ότι μπορεί να τους παρουσιάσει ως γονείς και κληρονόμους αποθανόντα πελάτη του για να παραλάβουν «τεράστιο χρηματικό ποσό». Η μοιρασιά των χρημάτων όπως αναφέρει…θα γίνει 50-50 όταν τα βρεθεί στην Ελλάδα και αφού το ποσό έχει μεταφερθεί στο ποσό του θύματος.
«Ο πελάτης μου ήταν μηχανικός πετρελαίου που εργάστηκε ως ξένος απόδημος στο Ηνωμένο Βασίλειο για 18 χρόνια πριν ξαφνικά σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2010. Από τότε προσπαθώ να εντοπίσω τους συγγενείς του αποθανόντος πελάτη μου έτσι ώστε να μπορούν να δουν το τεράστιο χρηματικό ποσό που κατατέθηκε σε βρετανική τράπεζα πριν από το θάνατό του» αναφέρει το μήνυμα-απάτη.
Όπως ισχυρίζεται ο απατεώνας, αφού παρουσιάσει το «θύμα» με επιτυχία στην τράπεζα ως γονέα και κληρονόμο του τελευταίου πελάτη του, η τράπεζα θα μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του. «Αφού η τράπεζα μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό σας στη χώρα σας, θα ταξιδέψω στη χώρα σας για να σας γνωρίσω, ώστε να μπορούμε να διαιρέσουμε τα χρήματα 50-50. Κατανοώ ότι αυτή η πρόταση φαίνεται πολύ παράξενη για εσάς, αλλά είναι πολύ πραγματική» σημειώνει στο μήνυμά του και ζητεί από τους παραλήπτες να του στείλουν απάντηση από την προσωπική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here