Χιλιάδες ευρώ η “λεία” των δραστών από το ΑΤΜ στην Αγριά

219

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται στην Αγριά και εξυπηρετεί πλήθος κόσμου, επαγγελματίες και κατοίκους στην περιοχή όχι μόνο της Αγριάς, αλλά κι άλλων περιοχών του Πηλίου, «χτύπησαν» άγνωστοι χθες τα ξημερώματα.
Οι δράστες φέρεται ότι έδρασαν μεθοδικά και γνωρίζοντας τι κάνουν.
Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, πιθανώς κλεμμένο, πλησίασε το σημείο. Το ΑΤΜ εφάπτεται με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», από το όχημα κατέβηκαν τρία άτομα κι εξετάζεται αν στο όχημα τούς περίμενε και τέταρτος συνεργός τους κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κινήσεις ακριβείας, παραβίασαν ξύλινη πόρτα του καταστήματος εισήλθαν εντός και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τόσο ώστε να προκληθεί ζημιά μόνο στο ΑΤΜ, ενώ περιορισμένες σχετικά, είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα.
Οι δράστες αφαίρεσαν μόνο κουτιά με χρήματα από το ΑΤΜ κι έγιναν καπνός, ενώ δεν αφαίρεσαν καθόλου χρήματα από το κατάστημα, ούτε κινήθηκαν προς την ταμειακή του καταστήματος, κάτι που μαρτυρά, ότι στις προθέσεις τους ήταν το ΑΤΜ.
Μάλιστα στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκαν ένα κουτί κατεστραμμένο από την έκρηξη που περιείχε χρήματα, καθώς ακόμη ένα πεταμένο στον δρόμο. Μάλιστα εικάζεται ότι το ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί που εντόπισαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού – πυρίτιδα, ενώ συνέλλεξαν και βιντεοληπτικό υλικό. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, το μέγεθος της έκρηξης ήταν τέτοιο που δεν θορυβήθηκαν οι περίοικοι, ενώ όπως ανέφεραν στη «Θ» άνθρωποι από το κατάστημα όπου σημειώθηκε η διάρρηξη κι εφάπτεται το ΑΤΜ «Εμείς ήρθαμε στις 5 το πρωί και βρήκαμε την Αστυνομία στο σημείο. Οι ζημιές ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ στο κατάστημα». Σχεδόν μία ώρα και κάτι μετά την έκρηξη μετέβη υπάλληλος σε άλλο κατάστημα στην περιοχή όπου εργάζεται κι όπως είπε «Όταν ήρθα για δουλειά είδα την αστυνομία στο σημείο και το ΑΤΜ κατεστραμμένο». Να σημειωθεί ότι την ώρα της έκρηξης δεν ήταν ανοιχτό κάποιο κατάστημα.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει αναλάβει την προανάκριση κι αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό, ερευνώντας παράλληλα το προφίλ των δραστών που ασχολούνται με τέτοια αδικήματα του ποινικού δικαίου.

Έκρηξη Βυτίνα
Να σημειωθεί ότι πριν τέσσερις ημέρες άγνωστοι είχαν ανατινάξει ΑΤΜ σε κεντρική γειτονιά στη Βυτίνα Αρκαδίας σε κτήριο όπου στεγάζεται και το γραφείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο υπέστη μικρής έκτασης ζημιές από την έκρηξη, όπως και ένα όχημα που ήταν παρκαρισμένο έξω από αυτό, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ