Δίνουν και παίρνουν οι οδηγοί χωρίς δίπλωμα στον Βόλο

462

Πλέον η οδήγηση χωρίς δίπλωμα θα έχει συνέπειες και δεν θα είναι ατιμώρητη, όπως γνωστοποίησε χθες σε τρεις κατηγορούμενους ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Βόλου ο οποίος τους προειδοποίησε να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν, ότι θα οδηγούν χωρίς δίπλωμα και θα αθωώνονται.
Στο εδώλιο, κάθισαν ένας 27χρονος, που είχε συλληφθεί για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, προσκόμισε στο Δικαστήριο την άδεια οδήγησης που έβγαλε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών με ελαφρυντικά και αναστολή ποινής για ένα έτος.
Ένας 22χρονος, που συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, ζήτησε από το Δικαστήριο αναβολή γιατί ξεκίνησε τα μαθήματα, η οποία απορρίφθηκε και αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό τη μετεφηβικής ηλικίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ημερών με αναστολή ενός έτους.
Πιο αυστηρό ήταν το Δικαστήριο για την περίπτωση μιας 43χρονης από τη Βουλγαρία, η οποία είχε συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα. Η αλλοδαπή ζήτησε αναβολή για να βγάλει δίπλωμα, αλλά απορρίφθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή 3ετίας, που σημαίνει ότι αν συλληφθεί ξανά να οδηγεί χωρίς δίπλωμα θα εκτίσει και την ποινή των 5 μηνών.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ