Εκλέχτηκε νέος πρύτανης ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης

359

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδείχτηκε χθες ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης ο οποίος έλαβε τις δέκα από τις έντεκα ψήφους των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

«Λευκός καπνός» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο μετά από δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις έχει πλέον νέο πρύτανη.
Ο καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής και μέχρι πρότινος αντιπρύτανης Οικονομικών Θεμάτων κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης διαδέχεται τον κ. Ζήση Μαμούρη ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι του Πανεπιστημίου για πέντε χρόνια, τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της κανονικής θητείας και άλλον έναν χρόνο στο πλαίσιο της παράτασης της θητείας του.
Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Μπιλλίνης τότε είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους επικρατώντας και του κ. Μαμούρη στην αναμέτρηση που έγινε στη Σχολή Ιατρικής. Ακολούθησαν 18 συνεδριάσεις του συμβουλίου και τελικά δεν κατορθώθηκε να εκλεγεί πρύτανης.
Έτσι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με απόφαση του υπουργείου Παιδείας οδηγήθηκε σε δεύτερες κάλπες για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης και οι οποίες διεξήχθησαν στις αρχές του περασμένου Μαΐου. Και σε αυτές τις εκλογές ο κ. Μπιλλίνης αναδείχτηκε πρώτος σε ψήφους μεταξύ των έξι εκλεγμένων μελών του συμβουλίου διοίκησης.
Και επειδή το Πανεπιστήμιο είχε ήδη ταλαιπωρηθεί από τις πολλές άκαρπες συνεδριάσεις, αυτή τη φορά με την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου εξελέγησαν και τα πέντε εξωτερικά μέλη.
Είχε ανοίξει ήδη ο δρόμος για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες από τους εκλεγμένους που θα ήθελαν να γίνουν πρυτάνεις. Μοναδικός υποψήφιος ήταν ο τελικά ο κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ο οποίος από την πρώτη στιγμή της εκλογικής διαδικασίας είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Προχθές στη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο κ. Μπιλλίνης παρουσίασε τις θέσεις του.
Και χθες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης έλαβε τις δέκα από τις έντεκα ψήφους των μελών. Ένας από τους έντεκα ψήφισε λευκό. Σημειώνεται πως ο κ. Μπιλλίνης χρειαζόταν οκτώ ψήφους, αλλά τελικά έλαβε δέκα.
Περιχαρής ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον στήριξαν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις εκλέγοντάς τον πρώτο σε ψήφους. Παράλληλα ανέφερε πως «με ενότητα θα πορευτούμε για ένα δυνατό και εξωστρεφές Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που διαθέτει».
Ο κ. Μπιλλίνης υπογράμμισε πως υπάρχουν πόροι για να εξελιχθεί το Πανεπιστήμιο σε όλα τα επίπεδα και συμπλήρωσε ο νέος νόμος για τη διοίκηση του ιδρύματος διαθέτει καλά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ο κ. Μπιλλίνης θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα σε μία εβδομάδα. Η θητεία του θα λήξει τον Αύγουστο του 2026.
Ήδη έχει ορίσει τους νέους τέσσερις αντιπρυτάνεις που είναι οι εξής:
-Καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης: Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας.
-Καθηγητής Σπυρίδων Καραμάνος: Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Εκπαίδευσης.
-Καθηγητής Ευθύμιος Προβίδας: Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
-Καθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος: Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ