Έληξε άδοξα η εκδρομή σχολείου του Βόλου, όταν βρέθηκε μαχαίρι σε κομοδίνο μαθητή

621

Αρον – άρον επέστρεψαν στον Βόλο μετά το εύρημα που προκάλεσε πανικό – Η… παρεξήγηση λύθηκε αφού χάλασε η εκδρομή

Μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή μαθητή του Βόλου στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στάθηκε αφορμή για να χαλάσει η τριήμερη Γυμνασίου στα Γιάννενα. Συνοδοί καθηγητές, μόλις το εύρημα ήρθε στα χέρια, τα μάζεψαν και επέστρεψαν άρον – άρον με τους μαθητές στον Βόλο, όπου σε δεύτερο χρόνο λύθηκε η παρεξήγηση.

Γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα σε τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Κατέλυσαν σε ξενοδοχείο, όταν συνοδοί εκπαιδευτικοί, κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής, ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ότι βρέθηκε σε δωμάτιο μαθητή, μαχαίρι με λάμα 27 εκατοστών!

Το μαχαίρι βρήκε καθαρίστρια του ξενοδοχείου όταν μπήκε για να συμμαζέψει στο δωμάτιο. Ηταν στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι.

Μάλιστα, το μαχαίρι παραδόθηκε στους καθηγητές, οι οποίοι θορυβημένοι από τα απανωτά περιστατικά βίας, αντέδρασαν άμεσα, διακόπτοντας την εκδρομή. Εδωσαν εντολή να μαζέψουν οι μαθητές τα πράγματά τους και αναχώρησαν παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Βόλο.

Όταν έφθασαν ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περιστατικό και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, κάλεσε τους γονείς του μαθητή, τη διευθύντρια του γυμνασίου και σχολική σύμβουλο, αλλά και τον ίδιο τον μαθητή στο γραφείο του, όπου το… μυστήριο για το μαχαίρι που κατέστρεψε τη σχολική εκδρομή λύθηκε.

Ο μαθητής είχε πάρει τον σάκο του πατέρα του για να πάει εκδρομή και δεν αντιλήφθηκαν ότι μέσα υπήρχε το μαχαίρι, που δεν ανήκε στον ανήλικο αλλά στον μπαμπά του. Ο πατέρας του μαθητή κάνει πεζοπορίες στο Πήλιο και ο εξοπλισμός που βάζει στον σάκο περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο μαχαίρι, που βρέθηκε στο κομοδίνο στο δωμάτιο όπου είχε καταλύσει ο μαθητής.

Όπως τονίστηκε δε, πρόκειται για έναν μαθητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο σχολείο, είναι τυπικός στα μαθήματά του και υπάκουος. Το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ