Ένταση στην ομάδα Παπαστεργίου-Άγνωστο πότε θα γίνει η εκλογή

294

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου η παράταξη του πρώην δημάρχου και υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης πια Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αν και η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ξεκίνησε σε πανηγυρικό κλίμα λόγω της υπουργοποίησης Παπαστεργίου, εκτροχιάστηκε γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο Δημήτρης Παπαστεργίου ζήτησε να προχωρήσει άμεσα, αύριο το πρωί η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του “ο οποίος θα στηριχτεί και ως υποψήφιος δήμαρχος τον Οκτώβριο”. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας απέσυρε άμεσα το ενδιαφέρον του, ενώ οι Γιώργος Παναγιώτου, Αποστόλης Παππάς και Κίτσος Αναστασίου επέμειναν στη λύση “μεταβατικού δημάρχου”. Ο Νίκος Σακκάς κατέθεσε ενώπιον των 26 δημοτικών συμβούλων την υποψηφιότητά του, ενώ αμέσως μετά ο Φόρης Ρόμπος απέσυρε το δικό του ενδιαφέρον υπέρ Σακκά και “χάριν της ενότητας”. Σε αυτό το σημείο εξερράγη ο Παναγιώτου κατηγορώντας τον Ρόμπο ως “λαγό του Σακκά” και σημειώνοντας ότι “ο τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας μας προσβάλει όλους”.

Ένταση προκλήθηκε και μεταξύ Παπαστεργίου-Νικολέτας Μπρουζούκη η οποία ανέλαβε δήμαρχος από την Τρίτη και τρέχει τις διαδικασίες με την τελευταία να επιμένει να υποδείξει ο υπουργός τα χαρακτηριστικά του διαδόχου του. Ο Παπαστεργίου επέμεινε να συγκαλέσει εκείνη την ομάδα για την εκλογή αύριο το μεσημέρι, καθώς εκείνος θα απουσιάζει από Δευτέρα λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή και της συζήτησης επί των προγραμματικών θέσεων της Κυβέρνησης. Η Μπρουζούκη αρνήθηκε να το πράξει καθώς “θέλω να δώσω χρόνο στους συναδέλφους να σκεφτούν με ψυχραιμία και να λάβουν τις αποφάσεις τους”.

Το πιθανότερο σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr είναι να συγκληθεί η ομάδα την Τρίτη το βράδυ… απόντος του Παπαστεργίου!…

Πηγή: trikalavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ