Φαρμακοποιός από τον Βόλο διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

160

Η Μαρία Μαντζίρη, φαρμακοποιός απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών, με καταγωγή από το Βόλο κατάφερε μια σημαντική διάκριση. Το περασμένο σαββατοκύριακο έλαβε χώρα ένα hackathon από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ Sloan School of Management στη Βοστόνη. Ένας διαγωνισμός ουσιαστικά με στόχο την εντατική παραγωγή ιδεών και πρωτοτύπων, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων γύρω από τη θεματολογία της ισότητας και της ένταξης.
Το όνομα της διοργάνωσης είναι MIT Hack for Inclusion και είναι η 4η χρονιά που πραγματοποιήθηκε.

Η ομάδα της δούλεψε στην πρόκληση της εταιρείας Microsoft, με στόχο την επίλυση της ανισότητας που δημιουργήθηκε στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας, με έμφαση τους νέους μαθητές που ανήκουν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονότητες.

Προτάθηκε η δημιουργία μιας digital πλατφόρμας, η οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσαρμόζεται στις ικανότητες και τις προτιμήσεις εκμάθησης του κάθε μαθητή, προσφέροντας επιπλέον προνόμια για κοινότητες με μειωμένη πρόσβαση στο ίντερνετ και χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνολογίες. Ονομάσανε την πρόταση Level-ED, εμπνευσμένοι από το μοτο leveling the educational playing field.

Η ιδέα προκρίθηκε στους 6 φιναλίστ που θα παρουσίαζαν το πρωτότυπο τους στην επιτροπή των κριτών σε live μετάδοση. Την ομάδα εκπροσώπησε η ίδια και κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 45 ιδέες και 280 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και το έπαθλο των 1000$.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here