Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται ο 53χρονος που “θέρισε” συγχωριανό του

124

Μαζική ήταν η κάθοδος στα Δικαστήρια χθες, των αγανακτισμένων συγχωριανών ενός 53χρονου δράστη, που έστρεψε το τρακτέρ καταπάνω σε δύο αδέλφια το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τραυμάτισε τον έναν εξ αυτών, τον 28χρονο, στην κοιλιακή χώρα.
Κάποια στιγμή, ενώ ο κατηγορούμενος βρισκόταν έξω από το γραφείο της εισαγγελέως στο ισόγειο, περίπου 30 άτομα όρμησαν προς το μέρος του για να τον λιντσάρουν, αλλά τον κατηγορούμενο προστάτεψε η αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στα Δικαστήρια.
Στις αρκετές ώρες αναμονής, προκειμένου να ασκήσει δίωξη η εισαγγελέας και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον ανακριτή, για να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για την Παρασκευή, ο κατηγορούμενος, οι συγχωριανοί του είχαν «στρατοπεδεύσει» στο προαύλιο των Δικαστηρίων, έπνεαν μένεα κατά του κατηγορούμενου, για τον οποίο ισχυρίζονται ότι δεν «στέκει καλά στο μυαλό του’ και ζητούσαν να μην αφεθεί ελεύθερος και να μην επιστρέψει στο χωριό, γιατί η πράξη είναι πολύ βαριά.
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής
Την ίδια στιγμή, ο 28χρονος παθών, που τραυματίστηκε στο πόδι όταν τον πάτησε με τη ρόδα και έλασμα της καλλιεργητικής τον διαπέρασε στην κοιλιά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής και χθες το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης φαίνεται να σταμάτησε τον γεωργικό ελκυστήρα, όταν ο αδελφός του, που είχε γλιτώσει τον τραυματισμό, που ζητούσε επιτακτικά να σταματήσει.
Κατά του 53χρονου, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Για να κάνουν μεταγωγή των κατηγορούμενο από τα Δικαστήρια στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας, έκλεισαν την είσοδο των Δικαστηρίων και τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα των Δικαστηρίων, για να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους εξαγριωμένους χωριανούς του.
Προσπάθησε να σκοτώσει δύο αδέλφια
Στα Δικαστήρια βρέθηκε ο κ. Στέλιος Σούρλας, συνήγορος των δύο αδελφών ο οποίος δήλωσε ότι «από θαύμα σήμερα δε θρηνούμε θύμα και δεν θρηνούμε και δεύτερο θύμα τον αδερφό. Ο δράστης αποπειράθηκε να σκοτώσει τα θύματα, ο ένας ο αδερφός πρόλαβε και ξέφυγε και ο άλλος δεν πρόλαβε, τον πάτησε με την μπροστινή ρόδα με τρακτέρ βάρους 7 τόνων στο αριστερό πόδι και πέρασε από την κοιλιά του και το έλασμα της καλλιεργητικής σταμάτησε λίγα χιλιοστά πριν τον πνεύμονα και δεν θρηνούμε τον 28χρονο Κωνσταντίνο».
Ο συνήγορος ανέφερε ότι ο τραυματίας χθες το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργείο είχε στο πόδι το αριστερό και στην κοιλιά γιατί η μύτη του καλλιεργητή μπήκε μέσα στην κοιλιά και του σταμάτησε μετά από παρακλήσεις του μεγαλύτερου αδερφού αλλιώς θα του είχε ξεριζώσει την κοιλιά. Είναι σε βάθος 12 εκ., αλλά δεν επηρέασε ζωτικά όργανα και το παιδί έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο κατηγορούμενος πήρε τηλέφωνο και απείλησε τον μεγαλύτερο αδερφό του 28χρονου για ένα χωράφι που νοίκιασε ο μεγάλος αδερφός και θεωρούσε ο δράστης ότι δεν έπρεπε να το κάνει, ήταν όμως νόμιμο δικαίωμά του. Τα δυο
αδέλφια είχα ραντεβού να πάνε στο χωράφι τους, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το χωράφι του δράστη.
Ο δράστης είδε τον μεγαλύτερο αδερφό και άρχισε να τον βρίζει και να τον προσκαλεί να πάει στο χωράφι του. Όταν τα δύο αδέλφια πήγαν στο χωράφι, ο 53χρονος ήταν κάτω από το τρακτέρ και μόλις τους είδε, ξεκίνησε με το τρακτέρ, με σκοπό να τους παρασύρει και να τους πατήσει. Ο μεγαλύτερος αδερφός ξέφυγε, ο 28χρονος δεν τα κατάφερε και τον τραυμάτισε και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου της ζωής του.
Για ένα χωράφι…
Ο νομικός εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός νοίκιασε ένα χωράφι, το οποίο πιο πριν, είχε νοικιασμένο ο δράστης και ήθελε να συνεχίσει να καλλιεργεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πλήρωνε το μίσθωμα στον ιδιοκτήτη, που είχε δικαίωμα να το νοικιάσει στον αδελφό του τραυματία.
Σε σχέση με τους κατοίκους του χωριού που συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια, ο συνήγορος ανέφερε ότι το χωριό συγκεντρώθηκε αυθόρμητα και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία εναντίον αυτού του ανθρώπου. «Όλοι έχουν παράπονα και έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση με αυτόν. Πριν από έναν χρόνο ο δράστης απείλησε να πατήσει με το αυτοκίνητο έναν ηλικιωμένο ο οποίος είναι παρών με το ιδιωτικό του όχημα», ανέφερε και τον συμβούλεψε να μην γυρίσει στο χωριό, γιατί η πράξη είναι πολύ βαριά.

Αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης και Στέργιος Λυμπερδόπουλος επισήμαναν ότι η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, που αφορά δύο διακριτές περιπτώσεις, ενώ ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πρόκειται για σωματική βλάβη από αμέλεια κι όχι εκ δόλου.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή του υπήρξε ένταση μεταξύ τους, ενώ λόγω
κάποιων επαγγελματικών πρωτοβουλιών που έχει κάνει ο κατηγορούμενος δεν είναι
ιδιαίτερα συμπαθής στην περιοχή.
Στον κατηγορούμενο δόθηκε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, ωστόσο, η απολογία υπάρχει το ενδεχόμενο να μετατεθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ