Η έξυπνη ιδέα που αγκάλιασαν όλοι στο Τρίκερι!

431

Με στόχο την ανάδειξη του χθες, αλλά και του σήμερα του Τρικερίου, ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες, με πολιτιστικό περιεχόμενο φέρνοντας στο προσκήνιο την ιστορία του ξεχωριστού αυτού τόπου, τα ήθη, τα έθιμά του. Αυτή τη φορά όμως, ο Σύλλογος προχωρά σε κάτι διαφορετικό καθώς στήνει δανειστικές βιβλιοθήκες στο Τρίκερι, τις γεμίζει με βιβλία και καλοδέχεται κάθε επισκέπτη αφήνοντάς του μνήμες που δεν θα σβήσουν.
Για το εγχείρημα αυτό, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή η πρόεδρος του Συλλόγου «Εν Τρικερίω» κ. Άσπα Καλογήρου.
«Στην αρχή ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί, όπως πραγματικά ο κόσμος το αγκάλιασε, το προστάτευσε και το ενίσχυσε κι αυτό σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Αυτή την εβδομάδα λοιπόν θα τοποθετηθούν τρεις υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες, δύο στην Αγία Κυριακή και μία στις Κόττες . «Σε κάθε βιβλιοθήκη υπάρχουν περί τα 60 βιβλία ποικίλης ύλης, όπου μπορεί ο καθένας να πάρει και να το επιστρέψει. Μπορεί να το επιστρέψει σε μια μέρα, σε μία ώρα ή σε δυο μέρες. Είναι ένας μικρός πυρήνας πολιτισμού και είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον που θα καθίσει να πιει τον καφέ του, ή να κάνει το μπάνιο του και θα πάρει ένα βιβλίο ή θα έρθει ένα Σαββατοκύριακο και θα πάρει ένα βιβλίο», ανέφερε η κ. Καλογήρου , τονίζοντας πως οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής ενθουσιάζονται από την ιδέα και θέλοντας με κάποιο τρόπο να συνδράμουν κι εκείνοι αφήνουν ξενόγλωσσα βιβλία ή ακόμη και ξενόγλωσσα περιοδικά που έχουν μαζί τους. Η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Τρικεριώτες, ενώ Έλληνες και ξένοι εντυπωσιάζονται από αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια.

Ωστόσο, ο Σύλλογος δεν μένει μόνο εδώ, αλλά σχεδιάζει για το φθινόπωρο πλήθος εκδηλώσεων, όπως και την επανάληψη της θεατρικής παράστασης «Τίνος είσαι εσύ αρή;» , η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών, καθώς ασχολήθηκε μέσα από ένα κείμενο κωμωδίας με την ιστορία του Τρικερίου, τα ήθη, τις παραδόσεις, τις συνήθειες.
«Δείξαμε ήθη κι έθιμα του Τρικερίου, που κάποια είναι μέχρι και σήμερα, πολλά έχουν χαθεί στον χρόνο αλλά μέσα από την παράσταση και ήρθαν πάλι στο φως και είναι σαν να τα ζεις. Ακόμη και το τραγούδι του γάμου που κάνουμε στα πλεξούδια, πολλοί το θυμήθηκαν και δάκρυσαν. Αυτά είναι τα βιώματά μας. Στόχος μας μέσα από τις εκδηλώσεις μας είναι να αναδείξουμε τον πλούτο του Τρικερίου», είπε η κ. Καλογήρου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου παρότρυνε και όλου να συμμετέχουν σε Συλλόγους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, καθώς μέσα από την ομαδικότητα μπορούν να γίνουν πολλά όμορφα πράγματα.
«Όταν είμαστε μία ομάδα, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ένας από τους λόγους που ο Σύλλογός μας έχει πετύχει είναι γιατί δεν έχουμε καρέκλες. Λειτουργεί όλη η ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να υπάρχει ομάδα και να έχει κοινό σκοπό. Δεν υπάρχει καρέκλα προέδρου, καρέκλα γραμματέα, υπάρχουν καρέκλες για όλα τα μέλη», κατέληξε η κ. Καλογήρου.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ