Η «Γαλάζια λίμνη» της Μαγνησίας: Ο εξωτικός θησαυρός του Πηλίου [εικόνες]

996

Μπορεί η «Γαλάζια λίμνη» (Blue Lagoon) να γυρίστηκε το μακρινό 1980 στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού, οι ανατολικές παραλίες του όρους των Κενταύρων ωστόσο είναι δίπλα μας και μας προσφέρουν ανάλογης εξωτικής ομορφιάς παραλίες, γεγονός που έχει καταστήσει την Μαγνησία παγκόσμιο προορισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η παραγωγή «The Castaways» επέλεξε τις ακτές του Πηλίου για γυρίσματα, αφού παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα με αυτές των Φίτζι, που θέλει το σενάριο.

Από τα κρυστάλλινα ενάλια σπήλαια του Πηλέως και της Θέτιδος στο Βένετο, τις απέραντες αμμουδιές του Χορευτού μέχρι την πανέμορφη παραλία των Ποτιστικών, οι ανατολικές ακτές του Πηλίου προσφέρουν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Μια από αυτές είναι το ανατολικό τμήμα της παραλίας «Παπά Νερό» του Αγίου Ιωάννη.

Συγκεκριμένα, τέρμα δεξιά, μετά τον χαρακτηριστικό βράχο, ο ορμίσκος αποζημιώνει τους επισκέπτες που αποτολμούν να περπατήσουν πάνω στα πολύχρωμα και αρίφνητα (που λέει και ο ποιητής) καυτά βότσαλα και στην φλογερή (στην κυριολεξία) από τις ηλιαχτίδες άμμο. Βέβαια για τους καλομαθημένους, υπάρχει και η λύση να αφήσουν το αυτοκίνητό τους ακριβώς πίσω από την παραλία, αφού εκεί σταματάει ο δρόμος και συνεχίζει το μονοπάτι (προσοχή όμως στην μπάρα που κλείνει!)

Το πράσινο και η πλούσια βλάστηση έρχονται και ενώνονται αρμονικώς με τα πασπαλισμένα με αλμύρα μικρά βραχάκια της αμμουδιάς, με τα αστραφτερά βότσαλα και με το βαθύ γαλάζιο των διαυγών νερών, συνθέτοντας ένα αρχετυπικό σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από το όνειρο που καλείται «ελληνικό καλοκαίρι.»

Δείτε εικόνες:

1 16
2 12
3 8
4 5
5 3
7 3
εικόνα Viber 2023 07 16 21 56 23 300

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ