Κακοκαιρία: Με παρέμβαση εισαγγελέα για να συλλέξουν τα νεκρά ζώα

2175

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στα χωριά της Θεσσαλίας, μετά το πέρασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel.

Πολλά είναι τα ζώα που έχουν πνιγεί και έχουν παραμένουν άταφα αποτελώντας υγειονομική βόμβα.

Ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Ζηλευτή Τρικάλων έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα. Είκοσι μέρες μετά την καταστροφή, δεν έχει γίνει η περισυλλογή των νεκρών ζώων από τους ιθύνοντες. Μάλιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Καμία οργάνωση

Η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας.

«Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την ετειρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές».

Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συλλέχθηκαν μόλις προχτές.

«Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κυρία Καρρά και εξήγησε ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η «διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ