Κορωνοϊός: «Επιτάχθηκε» η Ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

70

Δύσκολες είναι οι συνθήκες από χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, αφού το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται στα όριά του. Ο κορωνοϊός στη Μαγνησία καλπάζει και περισσότερα από ογδόντα είναι τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας και νοσηλεόνται.

Τα κρεβάτια των δύο Παθολογικών κλινικών είναι γεμάτα, όπως και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης και οι Μονάδες Εντατικης Θεραπείας.

Χθες, η διοίκηση του “Αχιλλοπουλείου” αναγκάστηκε να αλλάξει τον ρόλο της ουρολογικής κλινικής και να χρησιμοποιήσει τα είκοσι κρεβάτια της για ασθενείς COVID 19 μέχρι και αυτά να εξαντληθούν.

Να σημειωθεί ότι έγινε η μεταφορά δέκα ασθενών στην ιδιωτική κλινική ΑΝΑΣΣΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι στην ίδια δομή θα μεταφερθούν ακόμα δέκα ασθενείς.

Ο Υφυπουργός Υγείας δεσμεύθηκε οτι στον Βόλο θα δημιουργηθούν άμεσα ακόμα τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, ενώ θα επιταχθούν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας του νομού, προκειμένου να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τους δώδεκα (μέχρι στιγμής) ιδιώτες γιατρούς που θα συμμετέχουν εθελοντικά ή με μισθό στο σχετικό πρόγραμμα.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here