Με εμφιαλωμένο νερό το ψωμί και την άλλη εβδομάδα στα αρτοποιεία του Βόλου

260

Και την επόμενη εβδομάδα, τα αρτοποιεία του Βόλου θα ζυμώνουν ψωμί με εμφιαλωμένο νερό, στοιχείο που δεν ανέβασε ωστόσο την τιμή του ψωμιού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσουράπα πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος των αρτοποιών μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι η τιμή των αλεύρων αυξήθηκε από τις 5 Αυγούστου (χρηματιστηριακή) και σύμφωνα με τα μηνύματα που υπάρχουν, επίκειται και νέα αύξηση, λόγω του ότι κάποιοι αλευρόμυλοι βγήκαν εκτός λειτουργίας, με μεγάλες ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό και τα σιλό αποθήκευσης σιταριού, λόγω της κακοκαιρίας.

Το Σωματείο τροφοδοτεί με εμφιαλωμένο νερό από προσφορές και χορηγίες

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλες αυξήσεις. Παρόλα αυτά, δεν έχει αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, παρά την αύξηση στις 5 Αυγούστου, ούτε και τώρα, παρότι από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας ζυμώνουμε με εμφιαλωμένο νερό και θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα να ζυμώνουμε με εμφιαλωμένο νερό», ανέφερε ο κ. Τσουράπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σωματείο μερίμνησε από την πρώτη στιγμή να δίνει κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα από 35 εξάδες εμφιαλωμένο νερό, ώστε να είναι καλυμμένοι όλοι οι συνάδελφοι και να ζυμώνουν με εμφιαλωμένο νερό.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνέδραμαν ώστε το Σωματείο να έχει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό και τόνισε ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τους αρτοποιούς, είτε συνταξιούχοι από την Αθήνα, είτε Μύλοι όπως η Λούλης ΑΕ. ή συνεργάτες όπως η μαγιά «Χελιδόνι» ή αρτοποιοί από την Κατερίνη που συγκέντρωσαν νερά και τα έστειλαν ή θα τα στείλουν, ώστε οι φούρνοι της γειτονιάς να ζυμώνουν με εμφιαλωμένο νερό.

Δύο αρτοποιεία του Βόλου είναι ακόμη εκτός λειτουργίας

Δύο αρτοποιεία του Βόλου είναι ακόμη εκτός λειτουργίας, διότι έχουν εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ τόνισε ότι τις πρώτες ημέρες μετά τις πλημμύρες ήταν ανοιχτά μόλις 15 αρτοποιεία (είχαν ρεύμα και κατάφεραν να βρουν νερό), που δέχτηκαν όλο τον όγκο της εργασίας εξυπηρετώντας τους Βολιώτες αλλά και τις ανάγκες για τα αποκλεισμένα χωριά στο Πήλιο, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, δείχνοντας αλληλεγγύη στον συνάδελφο.

Τέλος, τόνισε ότι οι ζημιές από τις διακοπές ρεύματος με την κακοκαιρία ήταν μεγάλες στους αρτοποιούς, αναγκάστηκαν να πετάξουν πολλά προϊόντα, κάηκαν ψυγεία με την πτώση τάση του ρεύματος και σε συνάντηση που θα γίνει με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μέσω του Επιμελητηρίου θα ζητηθεί αποζημίωση στους επαγγελματίες.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ