Νέα Αγχίαλος: Άστεγη έμεινε πενταμελής οικογένεια με βρέφος μόλις 18 ημερών

109

Η υπόθεση άρχισε από τον περασμένο Νοέμβριο όταν η ιδιοκτήτρια της κατοικίας που μίσθωναν στην Νέα Αγχίαλο ενημέρωσε τον 47 χρόνο πατέρα, που εργάζεται ως υπάλληλος σε εργολάβο, ότι θέλει το σπίτι και θα πρέπει να αποχωρήσουν από αυτό. Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας πλήρωνε κανονικά το συμφωνηθέν ενοίκιο, η ιδιοκτήτρια με τη συνδρομή δικηγόρου τους έκανε αγωγή εξώσεως. Η οικογένεια δεν μπορούσε να καταλάβει το ποσό που απαιτούταν για τη διαδικασία αναστολής, καθώς της έλειπαν 200 ευρώ και έτσι η διαδικασία της έξωσης ολοκληρώθηκε. Στο μεταξύ, η 27χρονή μητέρα πριν από λίγες ημέρες γέννησε το δεύτερο παιδί και χθες το πρωί βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της στο Νοσοκομείο λόγω κάποιων ζητημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Στο σπίτι παρέμεινε η 58χρόνη γιαγιά και το δίχρονο αγοράκι της οικογένειας, αλλά και το μόλις 18 ημερών βρέφος, όταν έφτασε δικαστική επιμελήτρια παρουσία αστυνομικών, προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία έξωσης. Σύμφωνα με καταγγελίες, η επιμελήτρια φέρεται να επέδειξε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στην 58χρονή, με αποτέλεσμα το δίχρονο αγόρι να πανικοβληθεί και να προσπαθήσει να τραβήξει τον αστυνομικό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιμελήτρια δεν τους άφησε να πάρουν ούτε τα ρούχα τους, ενώ έγινε και αλλαγή κλειδαριάς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η οικογένεια να εισέλθει στο σπίτι… Οι γονείς επέστρεψαν στη Νέα Αγχίαλο και μετά από ορισμένες ώρες που περιπλανιόντουσαν στην περιοχή, επαγγελματίας τούς είπε να απευθυνθούν στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Τηλεφώνησαν από κοινωνική δομή στην Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και μετά από άμεσες ενέργειες της προέδρου, Νατάσας Μορφογιάννη, βρέθηκε ξενοδοχείο για να στεγαστούν προσωρινά, ώστε να μη μείνουν στον δρόμο πέντε ψυχές… Μάλιστα, η ατροφή τους, μέχρι να βρεθεί μια κατοικία που θα τους στεγάσει. Αυτή τη στιγμή ο 47χρονος πατέρας δεν έχει χρήματα, ώστε να καταβάλει δύο ενοίκια που απαιτούνται για να μισθωθεί ένα διαμέρισμα, γιατί ο μισθός έχει τελειώσει, πληρώνοντας υποχρεώσεις όπως ηλεκτρικό ρεύμα κ.ά. και περιμένει να πληρωθεί στο τέλος Ιουλίου.

Η κ. Μορφογιάννη μιλώντας στη «Θ» απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες να βοηθήσουν την οικογένεια με το 18 ημερών βρέφος και ειδικά αν κάποιοι μπορούν να τους μισθώσουν ένα σπίτι στη Νέα Αγχίαλο. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι σύντομα, η οικογένεια μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, θα φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου. « Η οικογένεια εκτός από σπίτι χρειάζεται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ζητούμε από τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν» επισημαίνει η πρόεδρος της δημοτικής υποστηρικτικής δομής.
Όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει στήριξη στην οικογένεια, μπορεί να τηλεφωνήσει στο 2421020337.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here