Νέες κινηματογραφικές παραγωγές προσελκύει το Ανατολικό Πήλιο…

397

Στο γεγονός ότι το Ανατολικό Πήλιο προσελκύει κινηματογραφικές παραγωγές, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με αφορμή τα γυρίσματα σειράς οκτώ επεισοδίων που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.
Όπως είπε, στην τρίτη εβδομάδα γυρισμάτων βρίσκεται κινηματογραφική παραγωγή που διαδραματίζεται στο Ανατολικό Πήλιο και ο δήμαρχος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, τόνισε ότι πλέον τα γυρίσματα γίνονται κανονικά.

«Υπήρξαν κάποια προβλήματα»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, στην αρχή υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον καιρό που ήταν βροχερός, αλλά πλέον «έστρωσε» και τα πράγματα βαίνουν καλώς.
«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και μεγάλη παραγωγή του BBC και της Paramount γυρίζονται οκτώ επεισόδια και αν η σειρά πάει καλά, ίσως και του χρόνου γίνει ένα γύρισμα ακόμη για άλλα οκτώ επεισόδια», τόνισε ο δήμαρχος.

«Μεγάλος ο ανταγωνισμός
από άλλες περιοχές»

Ο κ. Κουτσάφτης, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει από άλλες περιοχές, νησιά και άλλοι προορισμοί που διεκδικούν τέτοιες παραγωγές. «Εμείς μετά από μεγάλη επιμονή και διαπραγμάτευση, καταφέραμε και φέραμε αυτή την παραγωγή στο Πήλιο και αυτό θα είναι για καλό του τόπου και όλων μας», επισήμανε.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι η σειρά που γυρίζεται έχει ηθοποιούς του BBC, που είναι πολύ επώνυμοι στην Αγγλία και παγκοσμίως.
Επίσης, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι και μια άλλη παραγωγή (λόγος σε δημοσιεύματα, έγινε για ιδιαίτερα γνωστό ηθοποιό παγκοσμίως που όμως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ότι βρέθηκε στην περιοχή μας), έκανε πλάνα και ένα δοκιμαστικό στο Ανατολικό Πήλιο, οι παράγοντες έφυγαν και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα κάνουν γυρίσματα στην περιοχή.

Γίνονται ακόμη γάμοι στην Νταμούχαρη,
λόγω του «Mamma Mia»

Ακόμη είπε ότι οι συντελεστές των παραγωγών είναι πολύ αυστηροί στις επιλογές τους και η επιλογή ενός τόπου για γυρίσματα, είναι πολύ σοβαρός συνδυασμός πραγμάτων. Όπως είπε, για το γύρισμα της συγκεκριμένης σειράς υπήρχε πολύ σκληρός ανταγωνισμός νησιών και άλλων περιοχών με καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες από το Πήλιο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δίνουν πολλούς πόντους στην περιοχή και έφερε ως παράδειγμα γάμους που γίνονται στην Νταμούχαρη, όπου γυρίστηκε το Mamma Mia.
Όσον αφορά τον τουρισμό ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι τώρα που πέρασαν εκλογές, εξετάσεις και “έστρωσε” ο καιρός, η κίνηση ξεκίνησε με καλές πληρότητες, ενώ οι επιχειρήσεις ξενοδοχείων και δωματίων έχουν 100% πληρότητα για Ιούλιο και Αύγουστο.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ