Ο Βόλος αποκτά αεροδρόμιο cargo – Το σχέδιο για να καταστεί παγκόσμιος κόμβος μεταφορών

367

Την δημιουργία αεροδρομίου Cargo στην Ν.Αγχίαλο στον Βόλο που θα συνδέει Ευρωπαϊκά hubs cargo με στόχο η Ελλάδα να μεταβεί στις τοπ 10 χώρες logistics στον κόσμο, αλλά και να προσελκύσει μεγάλες ξένες επενδύσεις προκρίνει ο Καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Την ίδια είδηση έδωσε σήμερα από το βήμα πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

Την ίδια στιγμή προκρίνει τον σιδηρόδρομο για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά για την ανάπτυξη οδικών δικτύων για απευθείας διασυνδέσεις.

Ο Καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των logistics (Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας) από την 42η το 2018 στην 19η το 2022, αποδίδοντας την πρόοδο της Ελλάδας στη βελτίωση κατά 13% των υποδομών και διαδικασιών στα τελωνεία, κατά 17% στην απλούστευση των γενικότερων διαδικασιών στην αγορά logistics, κατά 15% στoν εκσυγχρονισμό των υποδομών, κατά 24% στις επενδύσεις ψηφιοποίησης, κατά 23% στην τόνωση της αξιοπιστίας του δημοσίου τομέα και κατά 6% στην ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ