Προσοχή! Έτσι αποσπούν τον κωδικό του τραπεζικού λογαριασμού σας – Δείτε εικόνες

117

Ένα μήνυμα που έφτασε στο κινητό τηλέφωνο συντάκτη του TheNewspaper.gr, μας έδωσε την ευκαιρία να καταγράψουμε τον τρόπο που επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο αδειάζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Οι δράστες εκμεταλλεύονται την ραγδαία αύξηση της χρήσης του e-banking από άτομα που είχαν μικρή επαφή με την τεχνολογία και σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να αποσπάσουν τους κωδικούς τους.

Στην περίπτωσή μας η προσπάθεια εξαπάτησης πραγματοποιήθηκε με αποστολή μηνύματος sms στο κινητό τηλέφωνό μας.

  1. Το πρώτο βήμα των υποψήφιων δραστών για να εξαπατήσουν τα θύματά τους γίνεται με μήνυμα sms στο κινητό τηλέφωνό τους. Ένα μήνυμα που φαίνεται να έχει σταλεί από αποστολέα που εύκολα μπορεί να συνδυαστεί το όνομά του με ελληνική τράπεζα. Στην περίπτωσή μας το μήνυμα στάλθηκε από παραλήπτη με το όνομα PIRAEUS που παραπέμπει στην Τράπεζα Πειραιώς. Το μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά γράφει πως μία πληρωμή έχει επισημανθεί ως ύποπτη και για να ελέγξει ο παραλήπτης τις λεπτομέρειές της και για να την μπλοκάρει, θα πρέπει να επισκεφτεί τον σύνδεσμο που επισυνάπτεται.

2. Πατώντας στον σύνδεσμο του μηνύματος το υποψήφιο θύμα θα βρεθεί μπροστά σε ιστοσελίδα που είναι σχεδόν ίδια μ’ αυτή της τράπεζας. Στην περίπτωσή μας, το link παραπέμπει σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει πολύ με αυτή της Τράπεζας Πειραιώς. Ακόμη και η διεύθυνσή της αρχίζει με το όνομα που χρησιμοποιεί η τράπεζα. Βέβαια, το πλήρες όνομα της ιστοσελίδας δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό.

Screenshot 20210319 140614 1

3. Εάν ο παραλήπτης του μηνύματος καταχωρίσει τα στοιχεία του στην φόρμα που εμφανίζεται μπροστά του, ουσιαστικά “δωρίζει” τους κωδικούς του στους επιτήδειους που σε λίγα λεπτά θα εισβάλουν στον λογαριασμό του θύματος και θα του τον αδειάσουν

Screenshot 20210319 140802 1

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε άμεσα το μήνυμα από το κινητό σας τηλέφωνο και ποτέ να μην συμπληρώσετε τον κωδικό σας σε σελίδα που δεν είστε 100% βέβαιοι για τη γνησιότητά της.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here