Σε ποιες περιοχές του Βόλου και της Μαγνησίας είναι ακατάλληλο για χρήση το νερό

657

Σαράντα τέσσερα κρούσματα λεπτοσπείρωσης έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα τρία νοσηλεύονται, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη.

Μέσω του δικτύου συνδρομητικής επιτήρησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την τελευταία εβδομάδα, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, καταμετρήθηκαν 9.281 προσέλευσης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Από τις προσελεύσεις αυτές, οι 1333 πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Από 20/10 μέχρι και σήμερα 219 περιστατικά έχουν καταγραφεί σαν λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 1195 σαν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

“Η αναλογική νοσηρότητα της γαστρεντερίτιδας βρίσκεται στο αναμενόμενο επίπεδο, με πτωτική τάση τα τελευταία 24ωρο. Όσον αφορά την αναλογική νοσηρότητα της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, βρίσκεται πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο, ωστόσο κάτω από το όριο ειδοποίησης. Από την προηγούμενη ενημέρωση της τελευταίας εβδομάδας συνολικά έχουν εισαχθεί 37 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 114 περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, εκ των οποίων 5 και 17 για το κάθε κλινικό σύνδρομο αντίστοιχα, το τελευταίο 24ωρο” τόνισε ο κ. Σερέτης και εξήγησε ότι τόσο η αναλογία των ημερήσιων νέων νοσηλειών περιστατικών γαστρεντερίτιδας όσο και των νέων νοσηλειών περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος προς το σύνολο των νέων νοσηλειών κυμαίνεται στο αναμενόμενο επίπεδο.

Σχετικά με τις μοριακές μεθόδους ανίχνευσης παθογόνων γαστρεντερικού και ανώτερου αναπνευστικού που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, έχουν διεξαχθεί 30 έλεγχοι σε δείγματα γαστρεντερικού, εκ των οποίων σε 25 δείγματα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό εντερο-παθογόνων. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 34 έλεγχοι σε δείγματα ανώτερου αναπνευστικού, εκ των οποίων σε 16 ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό παθογόνων ανώτερου αναπνευστικού. Εξάλλου, αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα γρίπης H1N1. “Συμπερασματικά λοιπόν, μπορούμε να σημειώσουμε ότι δεν παρατηρείται συρροή περιστατικών γαστρεντερίτιδας ή λοίμωξης του αναπνευστικού που να σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα”, δήλωσε.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Όσον αφορά τώρα στο δίκτυο ελέγχου της υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέχρι σήμερα 27/10 έχουν πραγματοποιηθεί 2.750 λήψεις δειγμάτων.

Ακολουθεί η παρούσα κατάσταση στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων:

Στο Δήμο του Βόλου το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τη Δράκεια και τα Χάνια.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τα Καλά Νερά, τους Αφέτες, τη Μετόχη, τη Συκή, τους Πινακάτες, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, τη Λαμπρινού, την Ξυνόβρυση, καθώς και στους οικισμούς Αργαλαστής, Λαύκου, Κορώπη, Μηλιές, Αφήσσου και Ζερβόχιας.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ