Σεσημασμένος 47χρονος μπούκαρε σε σπίτια ηλικιωμένων στον Βόλο ενώ τα θύματα ήταν μέσα

290

Θύματα κλοπής μέσα στα σπίτια τους έπεσαν τις προηγούμενες μέρες δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Νέα Ιωνία Βόλου, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Δράστης των κλοπών 47χρονος Βολιώτης, άτομο σεσημασμένο και πολύ γνωστό στις αρχές, ο οποίος κατάφερε συνολικά να αποσπάσει 2.300 ευρώ αλλά και κοσμήματα πριν τελικά συλληφθεί από αστυνομικούς λίγο αργότερα.

Οι εν λόγω κλοπές έλαβαν χώρα στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ενώ κάθε μια από τις παθούσες βρισκόταν μέσα στο σπίτι ή την αυλή τν ώρα που εισέβαλλε ο 47χρονος.
Στην πρώτη περίπτωση, η ηλικιωμένη βρισκόταν στην αυλή της κατοικίας της και είχε αφήσει το κλειδί πάνω στην εξώπορτα, όταν ο δράστης χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο σπίτι και απέσπασε το ποσό των 500 ευρώ.

Στην δεύτερη, η παθούσα βρισκόταν και η ίδια μέσα στο σπίτι της όταν ο 47χρονος εισέβαλλε σε αυτό από ανοικτό παράθυρο και, ψάχνοντας τα συρτάρια της γυναίκας, απέσπασε 1.800 ευρώ και κοσμήματα. Ωστόσο καθώς αποχωρούσε έγινε αντιληπτός από την γυναίκα και τράπηκε σε φυγή.

Τελικά, ο ίδιος συνελήφθη την επόμενη μέρα, καθώς αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία μέσω βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην γειτονιά.
Καθώς πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για ανάλογα αδικήματα, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή 10/11, καθώς χθες ζήτησε να του δοθεί προθεσμία να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει χρήστης ναρκωτικών με πολλαπλές εξαρτήσεις, και ισχυρίζεται ότι έφτασε στην παρανομία «από ανάγκη», λόγω του εθισμού του.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ