Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον άντρα που βρέθηκε κλειδωμένος και χτυπημένος σε στάβλο στο Πήλιο

232

Δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη κατακράτηση, ασκήθηκε κατά του 60χρονου συμπαραστάτη, εξάδελφο εξ αγχιστείας που 45χρονου με νοητική υστέρηση που βρέθηκε από την Αστυνομία κλειδωμένος στο στάβλο στην πίσω πλευρά του σπιτιού του στο Μούρεσι, χθες το βράδυ. Ο 60χρονος αν και αναζητήθηκε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεν εντοπίστηκε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει με τέσσερις εκθέσεις τους την αντικατάσταση του 60χρονου.

Όλα έγιναν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 45χρονος άνδρας, άρχισαν να φωνάζει βοήθεια, από το πίσω μέρος του σπιτιού του, όπου υπάρχει στάβλος με ζωοτροφές, τον άκουσαν οι γείτονες και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, εντόπισαν τον στάβλο στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου η πόρτα ήταν κλειδωμένη για να μην μπορεί να βγει ο 45χρονος.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να κάθεται μόνος στο σκοτάδι, με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι που δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί χρονικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του διαπιστώθηκε ότι είναι καλή και μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 45χρονος ήταν κλεισμένος από στον στάβλο από το απόγευμα και χωρίς το βράδυ τις φωνές του αντιλήφθηκαν γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία.

Μετά το Νοσοκομείο ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει προσωρινό συμπαραστάτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικαστικός συμπαραστάτης και συγγενής του 45χρονου, σύμφωνα με έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών, τον άφηνε νηστικό και δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να ζητήσουν με τέσσερις εκθέσεις που συνέταξαν να αντικατασταθεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δε έγινε.

Ο 60χρονος μένει στο σπίτι του 45χρονου, εισπράττει την αναπηρική του σύνταξη 450 €, ενώ φέρεται να έχει μετατρέψει το σπίτι σε σκουπιδότοπο, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Αν εντοπιστεί και συλληφθεί ο συμπαραστάτης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, εκτός από τον 60χρονο αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το εποπτικό συμβούλιο, που έχει ρόλο να ελέγχει τον συμπαραστάτη.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ